China a creat primul copil AI

China a creat primul copil AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2024

Institutul pentru Inteligență Artificială Generală din Beijing a prezentat în cadrul Expoziției Frontiers of General Artificial Intelligence Technology, care a avut loc a Beijing în perioada 28-29 ianuarie, prima entitate virtuală de inteligență artificială din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Tong Tong (Fetiță) poate explora mediul înconjurător, poate arăta emoții umane și își poate atribui singură diverse sarcini, spun cercetătorii care au creat-o.

În cadrul expoziției, aceasta a putut fi văzută punând o fotografie înrămată pe un perete și potrivind-o până stă dreapta.

Facebook: Dintr-o cameră de cămin de la Harvard la un fenomen global CITEȘTE ȘI Facebook: Dintr-o cameră de cămin de la Harvard la un fenomen global

De asemenea, când a fost vărsat lapte pe jos, aceasta s-a apucat singură să-l spele, arătând că este capabilă să interpreteze singură acțiunile oamenilor.

Cercetătorii scot în evidență faptul că identitatea virtuală pe care au creat-o își poate stabili singură sarcinile în funcție de ceea se întâmplă în jur.

Raportat la inteligența artificială generală, cercetătorii spun că Fetiță are comportamentul unui copil de 3-4 ani, deși curățatul laptelui pare chiar o aptitudine de o vârstă mai înaintată.

Liderul echipei de cercetători care au creat entitatea, Zhu Songchun, s-a întors în China după ce a lucrat vreme de 28 de ani în Statele Unite la UCLA.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
copil
ai
identitatea virtuală