Compania Facebook a fost condamnată să plătească 500 milioane de dolari pentru o tehnologie de realitate virtuală

Compania Facebook a fost condamnată să plătească 500 milioane de dolari pentru o tehnologie de realitate virtuală
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2017

Un juriu din statul american Texas a ordonat, miercuri, companiei Facebook Inc, diviziei acesteia de realitate virtuală Oculus și altor acuzați să achite împreună suma de 500 de milioane de dolari companiei ZeniMax Media Inc, un editor de jocuri video care a afirmat că Oculus i-a furat tehnologia, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jurații prezenți în Tribunalul Federal din Dallas au decis că Oculus, pe care Facebook a cumpărat-o cu 2 miliarde de dolari în 2014, a folosit codul-sursă folosit de ZeniMax pentru a produce sistemul de realitate virtuală Rift, scrie News.ro.

ZeniMax afirmă că designerul de jocuri video John Carmack a conceput părțile principale ale tehnologiei headsetului Rift în timp ce lucra pentru o filială ZeniMax. Compania Oculus l-a angajat apoi pe John Carmack în 2013.

Valoarea acțiunilor Facebook nu a fost afectată de această decizie.

Deși jurații au decis că niciunul dintre acuzați nu a dezvăluit secretele comerciale ale ZeniMax, ei au decis că folosirea de către Oculus a acelui cod-sursă a încălcat în mod direct drepturile de autor deținute de ZeniMax. Jurații au decis că John Carmack și doi dintre cofondatorii Oculus, Palmer Luckey și Brendan Iribe, se fac vinovați de încălcarea drepturilor de autor.

Facebook a obținut profit și venituri peste estimări în trimestrul patru și anticipează cheltuieli mai mari în 2017 CITEȘTE ȘI Facebook a obținut profit și venituri peste estimări în trimestrul patru și anticipează cheltuieli mai mari în 2017

Jurații au ajuns de asemenea la concluzia că Oculus se face vinovată de încălcarea unui contract de confidențialitate semnat de Palmer Luckey cu ZeniMax în anul 2012, când acesta a început să corespondeze online cu John Carmack și să discute cu acesta despre realitatea virtuală. Cei doi s-au cunoscut pe un forum online.

John Carmack, apreciat pentru faptul că a dezvoltat jocuri video de mare succes, precum ”Quake” și ”Doom”, a lucrat pentru Software LLC înainte ca această companie să fie achiziționată de ZeniMax. În prezent, el este șeful departamentului de tehnologie din cadrul Oculus.

Mark Zuckerberg, cofondatorul și CEO-ul Facebook, a depus mărturie în luna ianuarie în cadrul audierilor întinse pe durata a trei săptămâni și a spus că niciunul dintre codurile-sursă ce aparțin ZeniMax nu a fost încorporat în tehnologia headsetului Rift.

Emily Bauer, purtătoare de cuvânt de la Oculus, a anunțat că această companie va face recurs. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
realitate virtuala