Consiliul de Supraveghere Meta cere suspendarea prim-ministrului Cambodgiei de pe Facebook și Instagram

Consiliul de Supraveghere Meta cere suspendarea prim-ministrului Cambodgiei de pe Facebook și Instagram
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 iun 2023

Prim-ministrul Cambodgiei ar trebui suspendat imediat pentru incitare la violență, susține Consiliul de Supraveghere din cadrul Meta, care cere companiei să-l blocheze pe acesta atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Supraveghere, care funcționează autonom în cadrul Meta, cere șefilor companiei conduse de Mark Zuckerberg să ia măsuri și să-l suspende imediat de pe platformele sociale ale companiei, pentru cel puțin șase luni, pe premierul Hun Sen.

Într-un video postat în ianuarie, Hun Sen și-a amenințat opozanții politici cu bătaia, spunând că le va trimite gangsteri acasă „pentru a-i aresta pe trădători”.

Google va bloca accesul la știri în Canada CITEȘTE ȘI Google va bloca accesul la știri în Canada

Meta a verificat filmarea, în urma plângerilor primite, dar a decis să nu o șteargă și să nu ia vreo măsură împotriva lui Sen. Acum, Consiliul de Supraveghere, după ce a analizat și el situația, cere Meta să-l suspende pe acesta de pe Facebook și Instagram.

Meta nu este obligată să dea curs cererii venite de la Consiliul de Supraveghere și are la dispoziție 60 de zile să răspundă.

Compania americană a evitat de cele mai multe ori să ia decizii cu implicații în zona politică. Dacă va decide să-l suspende, Meta va stabili un precedent după care va trebui să se ghideze pe viitor și în alte cazuri similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul de supraveghere
meta
prim ministru
cambodgia
facebook
instagram