Cristian Iordan, SRI: În România nu am avut infrastructuri critice sau instituții afectate de WannaCry

Cristian Iordan, SRI: În România nu am avut infrastructuri critice sau instituții afectate de WannaCry
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2017

În România nu am avut infrastructuri critice sau instituții, aflate sub protecția sistemului național de protecție a infrastructurilor critice, care să fi fost afectate de WannaCry, deși au fost vizate, a declarat vineri Cristian Iordan, ofițer, Centrul Național Cyberint, Serviciul Român de Informații, la o conferință în domeniul securității cibernetice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Unul din elementele concrete pe care aș vrea să le menționez și Banca Națională a României alături de instituții ale statului sunt beneficiari, este vorba de un sistem de protecție pe care instituția pe care o reprezint, alături de alte instituții din arcul de securitate națională l-au format. Proiectul funcționează, este pus în practică de câțiva ani de zile, are un nume destul de lung: Sistem național de protecția infrastructurilor IT and C de interes național împotriva amenințărilor din mediul cibernetic. Ca și exemplu al reușitei în urma acestui proiect vreau să vă spun că, în prima parte a acestui an, în momentul în care țări cu siguranță mult avansate în ceea ce înseamnă IT and C sau cyber în general, s-au văzut confruntate cu fenomenul ransomware, și acesta nu la nivelul individual, al unui utilizator casnic, în România nu am avut infrastructuri critice sau instituții, protejate de acest sistem, care să fie afectate. Ele au fost vizate, dar nu au fost afectate de către acest atac, de WannaCry", a spus Cristian Iordan potrivit Agerpres.

Vasile Iuga, fost manager al PwC, în prezent în boardul Patria Bank și Ana Hotels, intră în acționariatul Look TV, pentru proiectul postului Profit TV CITEȘTE ȘI Vasile Iuga, fost manager al PwC, în prezent în boardul Patria Bank și Ana Hotels, intră în acționariatul Look TV, pentru proiectul postului Profit TV

Acesta a afirmat că, la nivelul României, ar trebui întărită partea de Security operations center (SOC) și partea de Computer Emergency Response Team (CERT).

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian iordan
sri
wannacry