Directorii OpenAI, Microsoft și Google, chemați să ajute Guvernul SUA la inteligență artificială

Directorii OpenAI, Microsoft și Google, chemați să ajute Guvernul SUA la inteligență artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2024

Directorii OpenAI, Microsoft și Google se numără printre cei mai importanți membri ai unui nou consiliu federal înființat pentru a consilia Guvernul SUA cu privire la utilizarea sigură a inteligenței artificiale (AI), transmite France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Noul comitet va ajuta autoritățile să combată breșele legate de inteligența artificială care pot avea "un impact asupra securității naționale sau economice, a sănătății publice sau a siguranței", a precizat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, arată Agerpres.

Antibiotice Iași a semnat cu gigantul IBM CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași a semnat cu gigantul IBM

Președintele Joe Biden l-a însărcinat pe secretarul general al ministerului, Alejandro Mayorkas, să înființeze acest organism consultativ format din 22 de membri.

Mayorkas a subliniat că, deși inteligența artificială este un instrument transformator, "prezintă riscuri reale".

"Consiliul va ajuta Departamentul pentru Securitate Internă să țină pasul cu evoluția amenințărilor reprezentate de actori statali ostili și să ne consolideze securitatea națională", se arată în comunicat.

IA poate fi folosită de forțele ostile pentru a permite atacuri mai rapide și la scară mai mare împotriva unor ținte precum conducte, căi ferate și alte infrastructuri strategice, avertizează documentul.

"Inteligența artificială este cea mai transformatoare tehnologie a vremurilor noastre și trebuie să ne asigurăm că este folosită în siguranță și în mod responsabil", a subliniat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, într-un comunicat.

Directorii executivi de la Adobe, Alphabet, Advanced Micro Devices, Cisco, IBM, Nvidia, Delta Airlines și Northrop Grumman se numără, de asemenea, printre cei mai influenți membri ai comitetului.

EXCLUSIV DOCUMENT Grupul austriac Kontron (fost S&T) a planificat declanșarea unui proces de concediere colectivă în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Grupul austriac Kontron (fost S&T) a planificat declanșarea unui proces de concediere colectivă în România

Din ea fac parte, de asemenea, academicieni și politicieni, inclusiv guvernatorul statului Maryland.

Organismul se va reuni pentru prima dată la începutul lunii mai și va face recomandări pentru adoptarea în siguranță a inteligenței artificiale "în serviciile critice de care americanii depind în fiecare zi".

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sua