Facebook a închis pagina unui celebru bucătar australian pentru propagarea de teorii conspiraționiste

Facebook a închis pagina unui celebru bucătar australian pentru propagarea de teorii conspiraționiste
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Facebook a închis pagina bucătarului australian Pete Evans, acuzându-l că se folosește de rețeaua de socializare pentru a răspândi dezinformări legate de coronavirus, potrivit AFP.

Acest chef, care a cunoscut un renume participând la un program televizat de gătit, a devenit de la începutul pandemiei una dintre figurile mișcării conspiraționiste australiene. Pagina sa era urmărită de un milion de persoane, scrie News.ro.

PROGRAM DE GUVERNARE: Statul vrea mai multă conectivitate la nivel național prin 5G și accelerarea proceselor de transformare digitală a întregii societăți CITEȘTE ȘI PROGRAM DE GUVERNARE: Statul vrea mai multă conectivitate la nivel național prin 5G și accelerarea proceselor de transformare digitală a întregii societăți

Dar Facebook a anunțat joi că nu mai permite "nimănui să răspândească informații false despre Covid-19 care ar putea dăuna" sau ar proteja miniciuni cu privire la vaccinurile contra Covid-19.

"Politica noastră este clară cu privire la acest tip de conținut și noi am retras pagina de Facebook a chef-ului Pete Evans din cauza încălcărilor repetate ale acestor politici", precizează grupul într-un comunicat.              

Pagina lui Evans de Instagram - o platformă care aparține Facebook - este încă activă și urmărită de 278.000 de persoane. Ea conține în special mesaje care îi încurajează pe locuitorii din Sydney să se opună autorităților sanitare și să nu se testeze.

Cel mai mare oraș din Australia încearcă în prezent să stopeze un focar de contaminare de peste o sută de cazuri.    

Nu este prima dată când Facebook închide conturi ale unor personalități acuzate că răspândesc dezinformări, cu riscul de a fi acuzat de cenzură. Grupul american a anunțat interzicerea conturilor legate de mișcarea conspiraționistă QAnon. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
teorii conspiraționiste
pete evans