Facebook elimină mai multe informații din paginile de profil

Facebook elimină mai multe informații din paginile de profil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 nov 2022

Din profilurile utilizatorilor de Facebook vor dispărea în curând mai multe categorii de informații, anunță Meta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profilurile utilizatorilor Facebook nu vor mai include adrese, orientări religioase și opinii politice. Dispare, de asemenea, câmpul „Interesat în” care era folosit pentru a exprima orientarea sexuală.

Modificarea anunțată de Meta își va face efectul începând cu 1 decembrie.

Elon Musk le cere angajaților Twitter să accepte ore de muncă „hardcore” sau să plece CITEȘTE ȘI Elon Musk le cere angajaților Twitter să accepte ore de muncă „hardcore” sau să plece

Comunicatul companiei nu oferă explicații privind eliminarea acestora informații din paginile de profil, însă, modificarea pare să aibă legătură cu schimbarea politicilor platformei în ceea ce privește intimitatea și targetarea cu reclame.

În urma scandalurilor din ultimii ani, Meta s-a văzut nevoită să se preocupe de protejarea intimității utilizatorilor, care poate fi sprijinită și prin reducerea cantității de informații personale.

Pe de altă parte, tot din cauza unor controverse, Facebook a încetat să mai folosească aceste categorii de informații în vederea targetării cu reclame, astfel că informațiile eliminate acum din paginile de profil nu mai erau oricum de folos companiei.

Facebook trece prin cea mai grea perioadă de la înființare, după ce a disponibilizat recent în jur de 11.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
informații personale
profil