Facebook este investigată pentru achizițiile făcute în ultimii ani

Facebook este investigată pentru achizițiile făcute în ultimii ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 aug 2019

Compania americană este suspectată că a cumpărat companii și produse pe care le vedea ca posibili viitori concurenți .

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite a extins o investigație actuală asupra Facebook, pentru a verifica dacă achizițiile făcute de companie nu au avut, de fapt, rolul de a elimina din piață potențialii rivali care i-ar fi periclitat “imperiul”.

Conform unor surse anonime citate de WSJ, oficialii FTC au început deja contacteze fondatorii unora din startup-urile cumpărate de Facebook de-a lungul timpului. În ultimii 15 ani, Facebook a achiziționat aproximativ 90 de companii, conform S&P Global.

Printre cele mai notabile achiziții făcute de Facebook de-a lungul timpului, se numără Instagram și WhatsApp, două produse esențiale în acest moment pentru compania americană.

Facebook a blocat două campanii de manipulare, orchestrate din Arabia Saudită, Egipt și EAU CITEȘTE ȘI Facebook a blocat două campanii de manipulare, orchestrate din Arabia Saudită, Egipt și EAU

Facebook a folosit un instrument software special pentru a-și identifica țintele, startup-uri cu potențial mare de creștere. Tehnologia cumpărată în 2013 de la Onavo Mobile a fost folosită inclusiv pentru luarea deciziei de achiziționare a WhatsApp în februarie 2014.

Facebook a renunțat la Onavo după ce informația a ajuns în presă.

Oficialii companiei susțin că, de fapt, achizițiile făcute au ajutat procesul de inovare și le-au permis produselor cumpărate să se dezvolte cum altfel nu fi putut să o facă, oferind în cele din urmă mai multe opțiuni utilizatorilor.

Noua investigație vine la puțin timp după ce FTC a amendat Facebook cu 5 miliarde de dolari pentru încălcarea intimității utilizatorilor săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ftc
investigatie