Facebook recunoaște că a angajat o agenție de PR pentru a-l ataca pe George Soros

Facebook recunoaște că a angajat o agenție de PR pentru a-l ataca pe George Soros
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 nov 2018

Într-o scrisoare publică postată pe blog-ul de presă al Facebook, compania recunoaște că a angajat special o firmă de PR pentru a investiga și a direcționa atenția către miliardarul George Soros.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După informațiile publicate de presa americană și negările lui Mark Zuckerberg respectiv ale șefului de operațiuni Sheryl Sandberg, Facebook recunoaște pentru prima dată că a angajat o agenție de PR pentru a-și decredibiliza criticii printr-o conexiune cu George Soros.

Vina și-o asumă șeful de comunicare al companiei, Elliot Schrage, care recunoaște că a angajat firma de PR Definers Public Affairs special pentru a-l targeta pe Soros.

Schrage spune că a fost o operațiune desfășurată în două etape. Prima oară s-a dorit căutarea eventualelor motivații financiare ale lui Soros ca urmare a criticilor publice pe care acesta le-a făcut la adresa Facebook și Google.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, anunță că nu va demisiona, în ciuda scandalurilor în care a fost implicată compania CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, anunță că nu va demisiona, în ciuda scandalurilor în care a fost implicată compania

În ianuarie 2018, Soros spunea, într-un discurs susținut în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, că cele două companii de tehnologie sunt o amenințare pentru societate.

Câteva luni mai târziu, când o organizație nouă, intitulată Freedom From Facebook, a început să critice politicile Facebook, Definers Public Affairs ar fi descoperit că unii dintre membrii organizației erau susținuți financiar de Soros.

Facebook a trimis atunci documente către presă încercând să arate că în spatele noului critic ar sta, de fapt, Soros.

Schrage nu și-a cerut scuze în scrisoarea publicată pentru tacticile folosite, ci le-a apărat spunând că este normal ca o companie să-și studieze rivalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
soros