Facebook vrea să dezvolte propriile chipset-uri

Facebook vrea să dezvolte propriile chipset-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 sep 2021

Listei din ce în ce mai mari de giganți din zona tehnologiei care au decis să-și construiască propriile chipset-urilor, în loc să se bazeze pe furnizorii aflați în dificultate, ar putea include, în curând, Facebook.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru a-și reduce dependența de producătorii de semiconductori, Facebook ar fi început să lucreze la propriile chipset-uri, susțin surse anonime citate de The Information. Mai exact, Facebook ar avea în lucru două tipuri de chipset-uri.

Unul dintre chipset-urile Facebook ar fi fost proiectat special pentru a rula cât mai rapid și eficient sarcini ce țin învățarea mecanică. Printre altele, acest chipset ar urma să fie folosit de algoritmii care stabilesc ordinea posturilor în cadrul platformelor sociale ale companiei.

YouTube, TikTok și Whatsapp au fost cele mai accesate aplicații de către copii, în această vară CITEȘTE ȘI YouTube, TikTok și Whatsapp au fost cele mai accesate aplicații de către copii, în această vară

Al doilea chipset va fi specializat în procesarea video și îmbunătățirea calității transmisiunilor video live. Videoul reprezintă o zonă de conținut importantă pentru Facebook, astfel că este ușor de înțeles de ce pune compania americană accent pe acest tip de tehnologie.

Dincolo de reducerea dependenței de producătorii tradiționali de chipset-uri, Facebook ar putea reduce și poluarea realizată de propriile centre de date. Chipset-urile dezvoltate de Facebook vor fi folosite, cel puțin la început, în paralel cu cele achiziționate de la furnizori.

Întrebată legat de producerea propriilor chipset-uri, Facebook a oferit un răspuns vag, care nu reprezintă nici o confirmare, nici o negare.

Dacă informația se confirmă, Facebook se va alătura Apple, Google și Microsoft, companii cu intenții asemănătoare. Apple a lansat deja laptopuri cu procesoare proprii, Google va lansa în curând Pixel 6 cu un procesor dezvoltat intern, iar Microsoft va merge și ea pe aceeași linie, dar, ca de obicei, cu întârziere.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
chipset