Fondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry

Fondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2023

Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, la câteva luni după ce compania canadiană de tehnologie a început o revizuire strategică a activităților sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile BlackBerry listate în SUA, care au crescut anterior cu aproximativ 17% ca reacție la această informație, au închis vineri la 5,23 dolari pe unitate, oferind companiei o capitalizare de piață de 3,1 miliarde de dolari, scrie News.ro.

VIDEO Uganda interzice importul de haine “de la oameni morți” CITEȘTE ȘI VIDEO Uganda interzice importul de haine “de la oameni morți”

Detaliile ofertei nu au putut fi aflate. Veritas și Blackberry nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Veritas a făcut o ofertă pentru întreaga companie, a spus sursa, adăugând că BlackBerry este în discuții și cu alți potențiali cumpărători.

BlackBerry a declarat în mai că va lua în considerare opțiuni strategice pentru portofoliul său de afaceri, care ar putea include posibila separare a uneia sau mai multor afaceri.

Fondată în 1984, compania produce în prezent software pentru mașini și securitate cibernetică. A devenit popular pentru smartphone-urile sale omniprezente de afaceri, folosite de directori, politicieni și legiuni de fani la începutul anilor 2000.

Compania a renunțat la afacerea cu smartphone-uri anul trecut și de atunci a încercat să-și vândă brevetele vechi legate de dispozitivele sale mobile.

În mai, BlackBerry a declarat că va continua vânzarea anunțată anterior a brevetelor legate de dispozitivele sale mobile către Malikie Innovations Limited, pentru până la 900 de milioane de dolari.

O înțelegere anterioară de vânzare a acestor brevete către Catapult IP Innovations Inc pentru 600 de milioane de dolari a eșuat, deoarece a durat mai mult decât de obicei pentru a se încheia.

În 2016, BlackBerry a declarat că nu va mai produce smartphone-urile sale clasice. De atunci, firma a încercat să se refacă ca furnizor de software de ultimă generație.

BlackBerry operează două afaceri principale - una axată pe software de securitate cibernetică, în timp ce cealaltă produce produse ”Internet-of-Things”.

Veritas Capital este un investitor în tehnologie care cumpără și investește în primul rând în companii care furnizează instrumente și servicii axate pe guvern.

Morgan Stanley și Perella Weinberg Partners acționează drept consilieri financiari ai BlackBerry pentru revizuirea strategică.

Bloomberg News a scris vineri discuțiile dintre Veritas și BlackBerry.

viewscnt
Afla mai multe despre
veritas capital
blackberry