Google a declanșat reorganizarea - concediază sute de angajați ”de bază” și mută posturi în alte țări

Google a declanșat reorganizarea - concediază sute de angajați ”de bază” și mută posturi în alte țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2024

Chiar înainte de publicarea raportului său privind rezultatele financiare excelente din primul trimestru, pe 25 aprilie, Google a concediat cel puțin 200 de angajați din echipele sale ”de bază”, într-o reorganizare care va include mutarea unor roluri în India și Mexic, a aflat CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Divizia de bază este responsabilă de construirea bazei tehnice din spatele produselor emblematice ale companiei și de protejarea siguranței online a utilizatorilor, potrivit site-ului web Google, arată news.ro.

Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit. Negocierile au început deja cu una dintre cele mai mari companii CITEȘTE ȘI Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit. Negocierile au început deja cu una dintre cele mai mari companii

Echipele de bază includ unități tehnice cheie din tehnologia informației, echipa sa de dezvoltatori Python, infrastructura tehnică, fundația de securitate, platformele de aplicații, dezvoltatorii de bază și diverse roluri de inginerie.

Cel puțin 50 dintre posturile eliminate au fost în domeniul ingineriei la birourile companiei din Sunnyvale, California.

Plângere în Austria împotriva ChatGPT CITEȘTE ȘI Plângere în Austria împotriva ChatGPT

Multe echipe Core vor angaja persoane corespunzătoare în Mexic și India, conform documentelor interne vizualizate de CNBC.

Asim Husain, vicepreședintele Google Developer Ecosystem, a anunțat săptămâna trecută știri despre disponibilizări echipei sale. El a vorbit și la o primărie și le-a spus angajaților că aceasta este cea mai mare reducere planificată pentru echipa sa în acest an, arată un document intern.

”Intenționăm să ne menținem amprenta globală actuală, în timp ce ne extindem în locații globale cu o creștere mare a forței de muncă, astfel încât să putem opera mai aproape de partenerii noștri și comunitățile de dezvoltatori”, a scris Husain în e-mail.

Alphabet, grupul mamî al Google, a redus numărul angajaților de la începutul anului trecut, când compania a anunțat planuri de a elimina aproximativ 12.000 de locuri de muncă, sau 6% din forța de muncă, după o scădere a pieței de publicitate online.

Chiar și cu o revenire recentă a reclamelor digitale, Alphabet a continuat să reducă personalul, cu concedieri în mai multe organizații efectuate în acest an.

SURPRIZĂ Teamnet International a intrat în faliment. Printre acționarii companiei se numără și divizia de investiții a Băncii Mondiale CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Teamnet International a intrat în faliment. Printre acționarii companiei se numără și divizia de investiții a Băncii Mondiale

Directorul financiar Ruth Porat a anunțat la mijlocul lunii aprilie că departamentul financiar al companiei va fi supus unei restructurari, ceea ce va presupune disponibilizări și mutarea posturilor în Bangalore și Mexico City.

Șeful serviciilor de căutare al companiei, Prabhakar Raghavan, le-a spus angajaților la o întâlnire din martie că Google intenționează să creeze echipe mai aproape de utilizatori pe piețele cheie, inclusiv India și Brazilia, unde forța de muncă este mai ieftină decât în SUA.

Cele mai recente reduceri apar pe măsură ce compania se bucură de cea mai rapidă rată de creștere de la începutul anului 2022, alături de îmbunătățirea marjelor de profit.

Campari a finalizat cumpărarea Courvoisier Cognac. Cea mai mare achiziție a italienilor CITEȘTE ȘI Campari a finalizat cumpărarea Courvoisier Cognac. Cea mai mare achiziție a italienilor

Săptămâna trecută, Alphabet a raportat o creștere cu 15% a veniturilor din primul trimestru față de un an mai devreme și a anunțat primul dividend și o răscumpărare de acțiuni de 70 de miliarde de dolari.

”Anunțurile de acest fel vă pot lăsa pe mulți dintre voi să se simtă nesiguri sau frustrați”, a scris Husain în e-mailul adresat dezvoltatorilor. El a adăugat că mesajul său către dezvoltatori este că schimbările ”sunt în serviciul obiectivelor noastre mai largi”.

Echipele implicate în reorganizare au fost esențiale pentru instrumentele de dezvoltare ale companiei, un domeniu pe care Google îl eficientizează, deoarece încorporează mai multă inteligență artificială în produse.

CFR reintroduce, după 19 ani, trenurile București Nord - Giurgiu. Călătoria nu va fi însă nici acum una rapidă CITEȘTE ȘI CFR reintroduce, după 19 ani, trenurile București Nord - Giurgiu. Călătoria nu va fi însă nici acum una rapidă

În februarie, Google a anunțat rebranduirea majorî a chatbotului său de la Bard la Gemini, cu același nume cu modelele AI care îl alimentează.

Alphabet se pregătește pentru conferința anuală pentru dezvoltatori, Google I/O, pe 14 mai, unde compania dezvăluie în mod tradițional noi produse și instrumente pentru dezvoltatori, în curs de desfășurare în anul precedent.

Husain a spus într-un memoriu în care explică schimbările că AI generativă se află ”într-un punct de inflexiune”.

FOTO Undă verde pentru o nouă lucrare a lui Umbrărescu CITEȘTE ȘI FOTO Undă verde pentru o nouă lucrare a lui Umbrărescu

”Progresele recente înAI generativă din industrie, inclusiv Gemini al Google, schimbă însăși natura dezvoltării software așa cum o cunoaștem”, a scris Husain.

Într-un e-mail separat, Pankaj Rohatgi, vicepreședintele de inginerie de securitate al Google, a spus echipei sale: ”Pentru a ne optimiza pentru obiectivele noastre de afaceri, extindem activitatea în alte locații, ceea ce va duce la unele eliminări de roluri și eliminări de roluri propuse”.

Disponibilizările de la bază includ, de asemenea, grupul de guvernanță și date protejate, care va fi în centrul provocărilor de reglementare cu care se confruntă compania, în special pe măsură ce legislatorii din întreaga lume se concentrează mai mult pe evoluțiile AI.

VIDEO Republica Moldova lansează o nouă linie electrică spre România, cu sprijin american. „Asistăm la un eveniment istoric.” CITEȘTE ȘI VIDEO Republica Moldova lansează o nouă linie electrică spre România, cu sprijin american. „Asistăm la un eveniment istoric.”

Legea piețelor digitale a Uniunii Europene, care a intrat în vigoare în martie, urmărește să restrângă practicile anticoncurențiale în tehnologie.

Evan Kotsovinos, vicepreședintele Google pentru guvernanță și date protejate, a abordat schimbările viitoare săptămâna trecută.

Kotsovinos a spus într-un e-mail că succesul echipei înseamnă să răspundă la ”intensificarea concentrării reglementărilor” și depinde de ”mișcarea mai rapidă”.

Raghavan, vicepreședintele Google care coordonează serviciile de căutare, a menționat recent o concurență sporită, un mediu de reglementare mai provocator și o creștere organică mai lentă drept ”noua realitate operațională” a companiei.

VIDEO Autostradă prăbușită în China. Zeci de morți și răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Autostradă prăbușită în China. Zeci de morți și răniți

Când a fost contactat pentru comentarii, Google a confirmat reorganizarea diviziei de bază și disponibilizările, iar un purtător de cuvânt a declarat pentru CNBC că angajații vor putea aplica pentru roluri deschise în cadrul Google și vor putea accesa serviciile de plasare.

”Așa cum am spus, investim în mod responsabil în cele mai mari priorități ale companiei noastre și în oportunitățile semnificative care ne așteaptă. Un număr dintre echipele noastre au făcut modificări pentru a deveni mai eficiente și pentru a lucra mai bine, elimină straturi și își aliniază resursele la cea mai mare prioritate de produs”, a spus purtătorul de cuvânt într-un e-mail.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
angajati