Google a verificat peste 1 milion de filmări suspectate de terorism în primul trimestru al anului

Google a verificat peste 1 milion de filmări suspectate de terorism în primul trimestru al anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2019

Google susține că face eforturi foarte mari și investește sume importante de bani pentru a limita răspândirea conținutului care încurajează ura.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După atacul din Noua Zeelandă, care a fost transmis live pe Facebook și s-a viralizat pe YouTube, o comisie parlamentară pentru securitate națională din Statele Unite le-a cerut șefilor Google, Facebook și Twitter să facă tot posibilul pentru elimina cât mai eficient conținutul violent.

În aprilie, același comitet a trimis o scrisoare prin care le cerea acelorași companii să spună ce buget au pentru combaterea propagandei teroriste și câți oameni lucrează în acest sens.

Facebook a ignorat cererea comisiei, iar Twitter a răspuns că evaluarea în dolari a acestor eforturi reprezintă o sarcină foarte complexă.

FOTO Google va permite ștergerea automată a istoricului datelor personale CITEȘTE ȘI FOTO Google va permite ștergerea automată a istoricului datelor personale

Google, pe de altă, a răspuns într-o scrisoare care a ajuns acum în presa americană, că doar în primele trei luni ale acestui an a verificat peste 1 milion de clipuri care au fost suspectate de terorism.

90.000 dintre acestea au încălcat politicile YouTube privitoare la propaganda teroristă și alte forme de propagare a urii.

În aceeași scrisoare, Google susține că a cheltuit sute de milioane de dolari anual și are peste 10.000 de angajați care verifică diversele tipuri de conținut care ar putea intra în această sferă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
propaganda
video
terorism