Google începe să contorizeze spațiul ocupat de fotografiile salvate în Google Photos

Google începe să contorizeze spațiul ocupat de fotografiile salvate în Google Photos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iun 2021

De la 1 iunie, stocarea imaginilor și filmărilor personale în Google Photos nu mai este gratuită, gigantul american începând să contorizeze spațiul ocupat de fiecare fișier salvat de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

“Minunea” Google Photos a durat 6 ani. Serviciul lansat de Google pe 28 mai 2015, ca o soluție gratuită de stocare online a fotografiilor făcute cu smartphone-urile, încetează să mai fie gratuită de la 1 iunie.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Așa cum a anunțat în noiembrie anul trecut, Google începe, de astăzi, să contorizeze spațiul ocupat de fiecare fișier salvat în Google Photos. Decizia, care nu se aplică retroactiv, va face ca imaginile și clipurile urcate în Google Photos să fie scăzute din cei 15GB alocați fiecărui cont Google, pentru toate serviciile din cadrul acestuia.

Gigantul american și-a justificat decizia, spunând că nu face decât să se alinieze standardelor pe care le folosesc și celelalte companii care oferă servicii online.

Pe de altă parte, Google Photos a crescut, în primul rând, datorită stocării gratuite pe care a oferit-o până acum. Astfel, trădarea și dezamăgirea pe care mulți utilizatori le simt acum sunt normale.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Dincolo de justificarea oficială, este clar o mutare prin care Google vizează creșterea veniturilor, forțând miliardele sale de utilizatori să închirieze spațiu de stocare în momentul în care cei 15GB vor fi ocupați în întregime.

Pentru mulți utilizatori, însă, închirierea spațiului online de stocare nu este o soluție. Chiar dacă abonamentul lunar (diferit în funcție de spațiul ales) nu este unul foarte mare, acesta va crește în timp, pe măsură ce va fi stocat din ce în ce mai mult conținut.

În plus, utilizatorii vor fi “prizonierii” politicilor gigantului american, care va putea decide oricând scumpirea spațiului de stocare. Astfel, este de așteptat ca o parte a utilizatorilor să caute alternative, inclusiv să-și descarce conținutul și să-l stocheze local.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
fotografii
stocare
google photos