Google lansează o versiune îmbunătățită a rețelei Find My Device

Google lansează o versiune îmbunătățită a rețelei Find My Device
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 apr 2024

Noua rețea de localizare a dispozitivelor cu Android Find My Device a fost lansată oficial și va ajuta utilizatorii să-și localizeze telefoanele pierdute sau furate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google a început să implementeze o nouă versiune, îmbunătățită, a rețelei sale de localizare a smartphone-urilor cu Android, care, pentru a oferi o mai bună funcționalitate se inspiră de la rețeaua Find My dezvoltată de Apple.

Versiunea îmbunătățită a rețelei va permite inclusiv localizarea dispozitivelor aflate offline. Asta cu ajutorul celorlalte dispozitive din apropiere, care pot indica locația aproximativă.

Google Chrome va folosi criptarea pentru a proteja cookie-urile CITEȘTE ȘI Google Chrome va folosi criptarea pentru a proteja cookie-urile

Smartphone-urile Pixel sunt sunt avantajate, fiind dezvoltate de Google - acestea pot fi localizate chiar și când sunt închise.

În plus, din luna mai, Google va adăuga suport și pentru unele trackere terțe, precum cele vândute de Chipolo și Pebblebee. Acestea pot fi folosite pentru localizarea altor obiecte, precum chei sau portofele.

Și alți producători, precum Motorola, Jio și Eufy sunt așteptați să lanseze anul acesta trackere compatibile cu noua rețea de localizare.

Pentru a evita folosirea în scopuri „necurate”, Find My Device va alerta utilizatorul atunci când acesta este urmat de un tracker care nu-i aparține.

Noua rețea este compatibilă cu smartphone-urile care folosesc Android 9 sau o versiunea mai recentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
find my device
smartphone
localizare