Google reduce comisionul aplicat dezvoltatorilor de la 1 iulie

Google reduce comisionul aplicat dezvoltatorilor de la 1 iulie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mar 2021

Dezvoltatorii de aplicații pentru Android vor plăti un comision de 15%, în loc de 30%, pentru primul milion de dolari câștigat într-un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După ce Apple a decis să mai reducă din presiunea acuzațiilor de monopol privind politicile pe care le aplică pentru App Store, scăzând la jumătate comisionul aplicat dezvoltatorilor care câștigă mai puțin de un milion de dolari pe an, Google vine cu o măsură similară, dar ceva mai generoasă.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

De la 1 iulie, în funcție de venitul obținut de către dezvoltatori, Google va aplica comisionul în două praguri. Primul milion de dolari câștigat într-un an va fi taxat cu 15% (în loc de de 30%), iar tot ce se câștigă peste primul milion va fi taxat, în continuare, cu 30%.

Este o măsură similară, cu o importantă diferență față de ceea ce a început Apple să aplice de la începutul acestui an.

Apple ia acum 15% de la dezvoltatorii care câștigă sub un milion de dolari pe an, însă, dacă se obține și un singur dolar peste un milion, întreaga sumă va fi taxată cu 30%.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Google, de cealaltă parte, va avea un comision de 15% pentru toate veniturile mai mici de un milion de dolari și 30% pentru ceea ce depășește. Un dezvoltator care va câștiga 1,5 milioane de dolari pe an va plăti către Google 15% pentru primul milion de dolari și 30% pentru cele 500.000 de dolari care depășesc primul milion.

Ca și în cazul App Store, se estimează că sub incidența acestei măsuri vor intra 99% dintre dezvoltatorii de aplicații - doar 1% dintre dezvoltatorii de aplicații pentru Android câștigă peste un milion de dolari pe an.

Decizia Google ar putea aduce o motivație în plus pentru dezvoltatorii de aplicații, care, de regulă, acordă mai puțină atenție Androdoiului decât iPhone-urilor, din cazua veniturilor semnificativ mai mari pe care App Store le generează în comparație cu Play Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
comision
aplicatii
android