Google și-a lansat primul smartwatch

Google și-a lansat primul smartwatch
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 oct 2022

Cu foarte mare întârziere și după mai multe decizii contradictorii, Google s-a decis să dezvolte un smartwatch, care arată promițător și are potențialul de a deveni un succes, dacă șefii companiei vor avea răbdare, de această dată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a optat pentru un cadran rotund, care măsoare doar 41 mm, este subțire și cântărește numai 32 de grame, fără brățară. Acesta are o notă de eleganță și ar putea fi pe placul celor care preferă un smartwatch care seamănă cu un ceas tradițional.

Dezavantajul acestei abordări vine din faptul că nu este loc pentru o baterie mare. Pixel Watch are o baterie de 294mAh, care promite o autonomie de 24 de ore. Cu un cablu USB-C, o încărcare completă ar trebui să dureze aproximativ 80 de minute.

VIDEO&FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 7 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 7

Pixel Watch se bazează pe cipul Exynos 9110, de la Samsung, însă folosește și un procesor secundar, Cortex M33, responsabil de optimizarea bateriei. Memoria RAM ajunge la 2GB, ceea ce este, probabil, un record pentru smartwatch-uri.

Pixel Watch are GPS, LTE și NFC pentru plăți wireless. Poate măsura pulsul și oxigenarea sângelui și integrează multe dintre aplicațiile Google, de la Gmail și Calendar la Assistant și Maps cu funcții de ghidare.

Toate funcțiile de sănătate și fitness sunt realizate de Fitbit.

Versiunea de bază a lui Pixel Watch va costa 350 de dolari, în vreme ce cea cu conexiune de date va fi cu 50 de dolari mai scumpă. Ambele vor fi disponibile din 13 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartwatch