Guvernul elvețian vrea să modifice legile privind serviciul de roaming

Guvernul elvețian vrea să modifice legile privind serviciul de roaming
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2019

O lacună care permite companiilor de telefonie mobilă să taxeze integral ultimul minut vorbit costă clienții elvețieni care folosesc serviciul de roaming până la 120 milioane de franci elvețieni pe an, scrie publicația TheLocal.ch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Guvernul elvețian intenționează însă să schimbe legea, potrivit unui raport citat de Neue Zürcher Zeitung.

În prezent, atunci când elvețienii clienți ai companiilor de telefonie mobilă își folosesc telefoanele în străinătate, operatorii facturează până la cel mai apropiat minut - ceea ce înseamnă că un apel care durează un minut și trei secunde va fi facturat două minute, scrie News.ro.

ANCOM vrea să aducă la buget 110 milioane de euro din extinderea valabilității licențelor deținute de Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS în banda de 2.100 MHz CITEȘTE ȘI ANCOM vrea să aducă la buget 110 milioane de euro din extinderea valabilității licențelor deținute de Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS în banda de 2.100 MHz

Deși acest lucru nu poate părea semnificativ, având în vedere costurile deja ridicate ale roaming-ului, cheltuielile cresc și acestea sunt din ce în ce mai mari.

Ministrul elvețian al Comunicațiilor, Simonetta Sommaruga, a declarat că acești clienți nu ar trebui să „plătească minutele și volumele de date pe care nu le-au consumat”.

Propunerea este de a obliga companiile să factureze pe secundă, aliniind costurile la durata exactă a convorbirii.

Cifrele din 2018 arată că elvețienii clienți ai companiilor de telefonie mobilă au fost taxați cu 69 de milioane de franci mai mult decât ar fi trebuit pentru durata apelurilor, cu aproape o treime mai mult decât ceea ce ar fi trebuit să plătească.

Costurile au fost și mai mari în 2019, aproximativ 120 milioane franci.

Companiile de telecomunicații sunt împotriva modificărilor propuse, mai scrie publicația.

viewscnt
Afla mai multe despre
roaming
elvetia