Guvernul indian va aproba deschiderea unor magazine Apple doar dacă compania americană fabrică produse în India

Guvernul indian va aproba deschiderea unor magazine Apple doar dacă compania americană fabrică produse în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2016

Autoritățile indiene așteaptă un angajament din partea gigantului IT Apple că va fabrica o parte din produsele sale în India înainte de a da un aviz pozitiv solicitării companiei americane de a-și deschide o rețea proprie de magazine, relatează Reuters, care citează surse guvernamenale indiene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Legislația indiană obligă companiile să achiziționeze cel puțin 30% din componente de pe plan local dacă vor să dețină rețele proprii de magazine, cu unele excepții, scrie News.ro.

În prezent, Apple fabrică cea mai mare parte a produselor sale în China și nu îndeplinește criteriile impuse de legislația indiană.

Însă în cazul Apple, guvernul indian este dispus să relaxeze actualele reglementări.

Oficialul citat de Reuters a menționat că, pentru a aproba solicitarea grupului american, guvernul indian solicită, însă, ca Apple să anunțe un plan cu termene precise pentru a fabrica produse în India.

Autoritățile ar accepta ca Apple să nu dețină neapărat propria fabrică în India, ci să lucreze cu producători precum Foxconn, așa cum face în prezent în China.

Yahoo renunță din august la versiunile mai vechi ale Yahoo! Messenger, în favoarea celei lansate anul trecut CITEȘTE ȘI Yahoo renunță din august la versiunile mai vechi ale Yahoo! Messenger, în favoarea celei lansate anul trecut

Apple intenționează să își extindă prezența în India, țară care ar putea înregistra cea mai mare creștere din lume pe piața telefoanelor smartphone, în condițiile în care avansul de pe plan mondial încetinește.

Gigantul american are în prezent o cotă de piață redusă în India, țară în care consumatorii preferă telefoane mai ieftine produse de companii precum Samsung sau Micromax.

Însă estimările acutale arată că, în următorii cinci ani, în India vor fi vândute un miliard de telefoane mobile smartphone, ceea ce atrage marile companii din domeniu din întreaga lume.  

viewscnt
Afla mai multe despre
apple