HP Enterprise fuzionează active software cu Micro Focus, într-o tranzacție de 8,8 miliarde dolari

HP Enterprise fuzionează active software cu Micro Focus, într-o tranzacție de 8,8 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2016

Hewlett Packard Enterprise separă de grup activele software neesențiale, care vor fuziona cu compania britanică Micro Focus International într-o tranzacție de 8,8 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Operațiunea face parte din planurile directorului general Meg Whitman de concentrare a strategiei HPE către câteva domenii strategice, cum sunt rețelele, stocarea de date și servicii, după separarea, anul trecut, de producătorul de PC-uri și imprimante HP, scrie News.ro.

”Cu anunțul de astăzi facem un nou pas important spre crearea unei companii cu ritm rapid de dezvoltare, cu marjă de profit ridicată și flux mai solid de capital, bine poziționată pentru clienți și viitor”, afirmă Whitman într-un comunicat.

Acordul cu Micro Focus, o companie multinațională de software cu sediul în Newbury, Marea Britanie, a fost anunțat împreună cu cele mai recente rezultate trimestriale ale HPE.

Pentru trimestrul al treilea, HPE a raportat venituri nete de 12,2 miliarde de dolari, în scădere cu 6% de la 13,1 miliarde de dolari cu un an în urmă.

Acordul are loc în aceeași zi în care Dell și EMC au finalizat fuziunea care unifică doi dintre cei mai mari rivali ai HPE.

Biriș confirmă existența proiectului de modificare a Codului Fiscal, neasumat de ministru, și explică de ce a fost promovat CITEȘTE ȘI Biriș confirmă existența proiectului de modificare a Codului Fiscal, neasumat de ministru, și explică de ce a fost promovat

Tranzacția ar urma să fie scutită de taxe pentru HPE.

Micro Focus va plăti 2,5 miliarde de dolari în numerar către HPE, ai cărei acționari vor deține 50,1% din noua companie, care va opera sub numele Micro Focus și va fi condusă de șefii acesteia.

HPE va suporta costuri excepționale de 700 de milioane de dolari legate de separarea activelor.

Prin această tranzacție, HPE va înapoia în Marea Britanie una dintre firmele pe care le-a cumpărat anterior.

HPE a preluat o parte din portofoliul său software în cadrul achiziției companiei britanice Autonomy, în 2011. Această achiziție ar fi trebuit să formeze elementul central al strategiei HP în domeniul software.

Ulterior, HP a reevaluat în scădere trei sferturi din valoarea companiei, acuzând șefii Autonomy de management financiar defectuos.

Alte active incluse în fuziune sunt software pentru aplicații destinate managementului livrărilor, date, securitate IT, managementul informațiilor și guvernanță și software destinat managementului operațiunilor.

Micro Focus, cu o capitalizare de 4,45 miliarde de lire sterline (6 miliarde dolari) a făcut în ultima perioadă o serie de achiziții pentru stimularea creșterii, iar aceasta din urmă este cea mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
hp enterprise
micro focus