IDC: Google a livrat sub 38 de milioane de smartphone-uri Pixel de când a lansat seria

IDC: Google a livrat sub 38 de milioane de smartphone-uri Pixel de când a lansat seria
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 oct 2023

Brandul de smartphone-uri Pixel se află în creștere, dar este, încă, unul din cele mai mici de pe piață, în ciuda faptului că este susținut de gigantul american Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În întregul ciclu de viață al seriei Pixel, din 2016 până în prezent, au fost livrate 37,9 milioane de smartphone-uri, susține o analiză publicată de IDC.

Cifra este una care nu ar trebui să mulțumească Google, care, cu siguranță, și-ar fi dorit deja să lupte de la nivelul Apple, care se estimează că livrează peste 224 de milioane de iPhone-uri pe an.

VIDEO&FOTO Google a lansat seria de smartphone-uri Pixel 8 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Google a lansat seria de smartphone-uri Pixel 8

Google a încercat inclusiv o politică agresivă de preț în anii trecuți, pentru a crește cota de piață smartphone-urilor sale, care au printre atuuri, calitatea fotografiilor, un Android „curat” și un set de funcții exclusive.

Însă, aceleași smartphone-uri Pixel au o faimă negativă dată de numeroasele probleme depistate de-a lungul anilor, ceea nu face nicio favoare diviziei de hardware a gigantului american.

În plus, Pixel nu are, încă, o rețea globală de distribuție, care să aducă smartphone-urile companiei pe căi oficiale într-un mare număr de țări. În România, de exemplu, dispozitivele Pixel sunt aduse, încă, din piața gri, la prețuri mari.

Există, însă, și o notă de optimism în analiza IDC. În ultimul an, au fost livrate 10 milioane de smartphone-uri Pixel, adică mai bine de un sfert din numărul total de dispozitive livrate în întregul ciclul de viață al seriei lansate în 2016.

Pixel are dificultăți în a „mânca” din cota de piață a iPhone-urilor în Statele Unite. În schimb, cea mai mare piață pentru smartphone-urile dezvoltate de Google este Japonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
idc
google
smartphone
pixel