Instagram schimbă regula și va promova alt tip de conținut

Instagram schimbă regula și va promova alt tip de conținut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mai 2024

O noua schimbare a modului în care funcționează algoritmul de recomandări al Instagram va aduce mai sus conținutul original și va penaliza agregarea conținutului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Instagram anunță că va implementa o nouă modificare de algoritm, despre care spune că este menită să acorde o prioritate mai mare conținutului original.

În același timp, algoritmul va promova mai puțin conținutul preluat sau repostat de conturi care nu au propriul conținut, ci postează conținutul altora (agregatoare).

Tabletele Apple trebuie să se supună legislației europene pentru piețe digitale CITEȘTE ȘI Tabletele Apple trebuie să se supună legislației europene pentru piețe digitale

Totodată, compania spune că schimbă modul în care sunt recomandate filmările verticale, numite Reels în cadrul rețelei, pentru a oferi o vizibilitate mai mare conturilor cu mai puțini urmăritori.

Instagram numește această modificare din urmă o corecție necesară pentru a da o șansă de creștere și conturilor mici.

În mod istoric, recunoaște compania, algoritmul a favorizat conturile cu mulți urmăritori și agregatoarele de conținut, în defavoarea micilor creatori.

Aceste schimbări ar putea aduce o reducere a vizibilității conturilor mărilor creatori, crescând în același timp vizibilitatea conturilor mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
algoritm
video
conținut
creatori