iPhone 13 Pro ar putea avea ecran cu 120Hz

iPhone 13 Pro ar putea avea ecran cu 120Hz
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2021

Apple va folosi ecrane OLED de 120Hz produse de Samsung pe cele două versiuni Pro ale viitorului iPhone 13.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cele mai noi informații din zona furnizorilor de componente pentru iPhone susțin că Apple va trece în 2021 la ecrane cu o rată de refresh de 120 Hz. Însă, nu toate modelele din serie vor beneficia de acestea, ci doar cele două versiuni Pro.

Samsung va fi unicul furnizor de ecrane LTPO OLED pentru iPhone 13. Noua tehnologie de producție LTPO facilitează adaptarea automată a ratei de refresh în funcție de conținutul afișat, permițând folosirea unei rate ridicate în cadrul jocurilor, de exemplu, și reducerea acesteia pentru activități ce nu au nevoie de o rată de refresh mare, precum navigarea pe net ori rețele sociale.

Apple va lansa AirTags anul acesta CITEȘTE ȘI Apple va lansa AirTags anul acesta

Rata de refresh este direct proporțională cu consumul de energie al ecranului - cu cât rata de refresh este mai mare, cu atât va fi mai mare și consumul. De aceea, adaptarea ratei generează economie de energie și afectează mai puțin autonomia dispozitivului.

Se estimează că ecranele LTPO OLED consumă cu între 5% și 15% mai puțin decât vechea tehnologie, LTPS.

Samsung va începe să producă 60.000 de ecrane pe lună, pentru a îndeplini necesarul cerut de Apple. Producătorul coreean este, în acest moment, singurul care deține capacitatea necesară de producție pentru a satisface cerințele Apple.

Din 2022, LG va ajunge la un nivel similar de producție a ecranelor și va produce, la rândul său, ecrane pentru iPhone. Analiștii cred că abia atunci Apple va putea folosi ecrane OLED cu rată de refresh de 120Hz pe toate versiunile noilor serii de iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
samsung
lg