iPhone-urile și iPad-urile vor putea fi folosite cu ochii

iPhone-urile și iPad-urile vor putea fi folosite cu ochii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mai 2024

Apple a anunțat o funcție care va permite utilizatorilor, în special celor cu dizabilități, să acționeze elementele grafice ale sistemelor de operare și aplicațiilor de iPhone și iPad prin mișcarea ochilor.

Înainte de Ziua Globală de Conștientizare a Accesibilității, Apple a anunțat mai multe funcții de accesibilitate pentru dispozitivele sale, în frunte cu utilizarea dispozitivelor cu ajutorul ochilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Camera frontală va urmări mișcarea ochilor și oprirea acestora. Atunci când ochii se opresc din mișcare asupra unui element grafice, acest element va fi selectat.

Samsung și Apple au vândut peste cinci miliarde de smartphone-uri în zece ani. Cum arată în cifre competiția dintre cele două mărci CITEȘTE ȘI Samsung și Apple au vândut peste cinci miliarde de smartphone-uri în zece ani. Cum arată în cifre competiția dintre cele două mărci

Pentru a putea folosi noua facilitate, utilizatorii trebuie să parcurgă un scurt proces de calibrare, ca sistemul să recunoască mai bine particularitățile oculare ale acestora.

Deoarece funcționalitatea este implementată la nivelul sistemului de operare, aceasta va putea fi folosită automat cu toate aplicațiile terțe.

Pe lângă aceasta, Apple va adaugă și ceea ce numește shortcut-uri vocale. Utilizatorii pot înregistra pur și simplu un cuvânt pe care-l vor asocia unei comenzi. În acest fel, pot fi lansate aplicații sau o serie de acțiuni rostind pur și simplu un cuvânt în fața telefonului.

Comenzile prin intermediul vocilor vor fi implementate și în CarPlay, astfel că persoanele cu dizabilități îți vor putea folosi mai ușor dispozitivele și în mașină.

Nu se știe exact când va integra Apple aceste funcții în iOS și iPadOS. De regulă, acestea ajung la utilizatori cu unul din update-urile următoare de sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
accesibilitate