Meta va permite copiilor de 10 ani să-i folosească căștile de VR

Meta va permite copiilor de 10 ani să-i folosească căștile de VR
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2023

Căștile de realitate virtuală vândute de Meta vor putea fi folosite de copiii de 10 ani sau mai mari, cu control parental, anunță compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Meta anunță scăderea limitei de vârstă pentru utilizatorii căștilor de VR Quest 2 și Quest 3. În curând, acestea vor putea fi accesate și de copii care au împlinit 10 ani.

Asta în ciuda avertismentelor date de specialiștii care susțin că folosirea căștilor de realitate virtuală de la vârste atât de fragede pot genera probleme grave de sănătate.

Un grup de foști angajați Twitter lansează o platformă rivală CITEȘTE ȘI Un grup de foști angajați Twitter lansează o platformă rivală

Chiar într-un document publicat de Meta se arată că postura celor mici poate avea de suferit sub greutatea căștii, vederea ar putea fi și ea afecată, iar cei mici ar putea avea dificultăți în a face diferența între realitate și mediu virtual.

După toate aceste avertismente, Meta are grijă să specifice că încă nu există niciun studiu care să susțină științific aceste supoziții.

Compania amintește că există deja implementate funcții de control parental și că cei mici nu pot folosi căștile companiei fără acordul unuia dintre părinți. Părinții vor putea controla cât timp folosesc cei mici casca și ce aplicații au voie să acceseze.

Meta spune că nu va folosi datele celor mici pentru taregtarea cu reclame, dar, cu acordul păriniților, va apela la acestea pentru a-și îmbunătăți produsele.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
copii
vr