Microsoft anunță încă un val de concedieri la divizia de telefoane

Microsoft anunță încă un val de concedieri la divizia de telefoane
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mai 2016

Gigantul american Microsoft a anunțat miercuri un nou val de concedieri, urmând să desființeze 1.850 de locuri de muncă la divizia de telefoane mobile, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Totodată, Microsoft a anunțat că va înregistra costuri de 950 de milioane de dolari legate de reevaluarea activelor și procesul de restructurare.

Vara trecută, gigantul IT a afirmat că intenționează să concedieze 7.800 de angajați. Tot atunci, Microsoft a anunțat reevaluarea în scădere a fondului comercial la divizia de telefoane Nokia cu 7,6 miliarde de dolari.

Noile concedieri vin după ce Microsoft a anunțat recent că va vinde activele din domeniul producției de telefoane mobile simple unei subsidiare a firmei taiwaneze Foxconn Technology, precum și companiei HMD Global, contra sumei de 350 de milioane de dolari. În schimb, grupul american va continua să producă smartphone-uri, comercializate sub marca Lumia.

Nokia ar putea desființa până la 15.000 de locuri de muncă la nivel global CITEȘTE ȘI Nokia ar putea desființa până la 15.000 de locuri de muncă la nivel global

În 2013, Microsoft a cumpărat de la compania finlandeză Nokia operațiunile de telefonie mobilă pentru suma de 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piața telefoanelor mobile până la finele lui 2016.

Smartphone-urile dotate cu sistemul de operare Windows Phone, deținut de Microsoft, au pierdut cotă de piață în ultimul timp, deținând acum sub 1%.

Potrivir Gartner, din cele 2,4 milioane de telefoane cu sistemul de operare Windows Phone care au fost vândute în primul trimestru din 2016, 2,3 milioane au fost Lumia, serie produsă de Microsoft, în scădere cu 73% față de perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows phone
nokia
lumia
smartphone
concedieri
telefoane