Microsoft nu se va mai ocupa de platforma Windows Phone

Microsoft nu se va mai ocupa de platforma Windows Phone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 oct 2017

Oficialii companiei americane recunosc că Windows Phone este “mort” și că nu va mai fi dezvoltat în continuare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Vicepreședintele Microsoft, Joe Belfiore, cel care supervizează în prezent dezvoltarea Windows 10, a declarat că Windows Phone nu mai reprezintă un focus pentru Microsoft și că platforma mobilă nu va mai primi îmbunătățiri sau versiuni noi.

Microsoft se va limita doar la a repara unele bug-uri și a furniza update-uri de securitate pentru utilizatorii actuali, însă și asta pe o perioadă limitată de timp, până când aceștia vor migra către alte platforme.

De altfel, ca și Bill Gates, Belfiore recunoaște că a renunțat la vechiul său telefon cu Windows Phone și a ales un smartphone cu Android. Prin prisma deschiderii și a nivelului ridicat de customizare, Android reprezintă o ofertă mult mai tentantă pentru pasionații de software decât iOS.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Declarația reprezentantului Microsoft nu reprezintă un șoc, compania americană ignorându-și într-un mod evident propriul sistem de operare mobil în ultimii ani. Este doar o recunoaștere oficială a unui fapt clar pentru toată lumea.

Tactica Microsoft pe zona de mobile a fost în ultimii ani dezvoltarea câtor mai multe aplicații pentru celelalte două platforme, Android și iOS. Și, într-adevăr, Microsoft are în prezent câteva zeci de aplicații mobile de la suita Microsoft Office, la launchere pentru Android și clienți de remote desktop.

Însă, se pare că Microsoft va schimba din nou macazul în ceea ce privește direcția de dezvoltare generală. Șeful companiei, Satya Nadella, a anunțat recent că prioritatea Microsoft va fi ceea ce acesta el numește “intelligent cloud” și “intelligent edge”.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows phone