Noul design Gmail devine obligatoriu pentru toți utilizatorii

Noul design Gmail devine obligatoriu pentru toți utilizatorii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 iul 2022

Google va impune tuturor utilizatorilor noul design Gmail, după ce, vreme de mai multe luni de la lansare, le-a dat acestora opțiunea de a-l folosi sau nu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În februarie, Gmail primea un nou design prin care gigantul american încerca să impună noi produse de office. Alături de vechiul client de e-mail, își făceau simțită prezența soluțiile de comunicare Chat și Meet.

Google vede acum Gmail mai mult ca un fel de Outlook care, pe lângă, e-mail, include și alte funcții office. Cu alte cuvinte, compania americană profită de popularitatea Gmail pentru a-și impune și alte produse, tactică care, în multe țări, ar putea fi văzută drept anticoncurențială.

Instagram adaugă posibilitatea ștergerii conturilor pe iPhone CITEȘTE ȘI Instagram adaugă posibilitatea ștergerii conturilor pe iPhone

Dacă până acum noul design era opțional, iar utilizatorii puteau să continue să-l folosească pe cel vechi, acum, acesta devine obligatoriu pentru toți utilizatorii. Oricum, obligativitatea vine mai târziu decât se anunța la început. Inițial, Google amenința că noul design va deveni obligatoriu din aprilie.

Din punct de vedere grafic, noul design este binevenit, aducând un plus de modernitate unor elemente din Gmail care arătau ca făcând parte din altă epocă. Problema vine din faptul că mulți utilizatori sunt nemulțumiți de faptul că Google le impune produse pe care nu au nevoie să le folosească.

Din fericire, gigantul american include, cel puțin deocamdată, opțiunea dezactivării Chat și Meet. Aceasta poate fi realizată de la Settings - Chat and Meet, unde trebuie bifate opțiunile Off (pentru Chat) și Hide (pentru Meet). Cu aceste două configurări realizate, Gmail arată, din nou, ca un simplu client de e-mail.

viewscnt
Afla mai multe despre
google gmail
design
chat
meet