Parteneriat strategic între Vodafone și Google Cloud, pentru dezvoltarea unor servicii de date

Parteneriat strategic între Vodafone și Google Cloud, pentru dezvoltarea unor servicii de date
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2021

Operatorul britanic de telecomunicații mobile Vodafone și Google Cloud, divizie a grupului Alphabet, au format un parteneriat strategic pentru dezvoltarea comună a unor servicii de date, a anunțat Vodafone, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aproximativ 1.000 de angajați din Marea Britanie, Spania și Statele Unite vor fi solicitați de ambele companii să creeze ”Nucleus”, un nou portal de stocare și analiză bazat pe cloud, care va găzdui datele Vodafone, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Nucleus va fi capabil să proceseze aproximativ 50 de terabiți de date pe zi în cloud, a anunțat Vodafone într-un comunicat.

”Ambele companii vor promova utilizarea unor analize de date fiabile și sigure, informații și cunoștințe pentru a sprijini introducerea de noi produse și servicii digitale pentru clienții Vodafone simultan în întreaga lume”, adaugă declarația.

Google nu a răspuns la solicitarea Reuters pentru un comentariu.

Informația a fost publicată pentru prima dată de Financial Times (FT) duminică.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Ca parte a acordului de șase ani, ambele companii vor dezvolta, de asemenea, un sistem numit ”Dynamo”, care poate extrage și transporta date în diferite țări în care își desfășoară activitatea compania de telecomunicații din Marea Britanie.

Potrivit articolului publicat de FT, cele două companii vor să vândă și servicii de consultanță altor companii multinaționale care doresc să mute cantități uriașe de date în cloud, în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
google cloud