Parteneriatele Microsoft și Amazon în inteligența artificială sunt analizate de autoritățile de reglementare britanice

Parteneriatele Microsoft și Amazon în inteligența artificială sunt analizate de autoritățile de reglementare britanice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2024

Autoritățile britanice de reglementare antitrust solicită opinii cu privire la parteneriatele dintre Microsoft și Amazon cu producători mai mici de modele de inteligență artificială generativă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit a declarat miercuri că oferă invitații terților interesați să își exprime opiniile cu privire la parteneriatele majore de AI dintre Microsoft și firma franceză de AI Mistral și Amazon cu startupul american Anthropic, precum și angajarea de către Microsoft a unor foști angajați ai Inflection AI, scrie News.ro.

FOTO Nou brand de telefoane lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Nou brand de telefoane lansat în România

CMA, care solicită părerile părților interesate până pe 9 mai, încearcă să investigheze dacă aranjamentele dintre aceste companii se califică drept fuziuni.

Invitația de a comenta este prima parte a unui proces de colectare a informațiilor, care vine înaintea lansării unei evaluări oficiale de faza 1 de către autoritățile de reglementare britanice.

O invitație de a comenta nu începe evaluare oficială a fazei 1, a remarcat CMA.

Microsoft a făcut recent o investiție de 15 milioane de euro) în Mistral, o firmă înființată de foști angajați ai Meta și laboratorul Google DeepMind AI.

În cadrul acordului, Mistral, care a fost evaluată ultima dată de investitori la 2 miliarde de euro, va pune la dispoziție modelele de limbaj mari – tehnologia din spatele produselor AI generative – disponibile pe platforma Microsoft Azure cloud computing, devenind a doua companie care găzduiește LLM pe Azure după OpenAI.

Între timp, Amazon a investit 4 miliarde de dolari în firma americană de inteligență artificială Anthropic, care se află în spatele modelului de limbaj mare Claude și al chatbot-ului.

Amazon a spus că va menține o participație minoritară în Anthropic și nu va deține un loc în consiliu.

Microsoft a contestat ideea că acordul său cu Mistral și angajările sale de la Inflection constituie fuziuni.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Microsoft a spus: ”Rămânem încrezători că practicile comerciale obișnuite, cum ar fi angajarea de talente sau realizarea unei investiții fracționale într-un start-up AI promovează concurența și nu sunt același lucru cu o fuziune”.

”Vom furniza Autorității pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit informațiile de care are nevoie pentru a-și finaliza rapid anchetele”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al Amazon a spus că este ”fără precedent” ca CMA să revizuiască o colaborare de genul pe care compania a convenit-o cu Anthropic.

”Spre deosebire de parteneriatele dintre alte startupuri de inteligență artificială și mari companii de tehnologie, colaborarea noastră cu Anthropic include o investiție limitată, nu acordă Amazon un director în consiliu sau un rol de observator și Anthropic va continua să își execute modelele pe mai mulți furnizori de cloud”, a spus purtătorul de cuvânt al Amazon. .

”Prin investiția în Anthropic, care tocmai și-a lansat cele mai bune modele Claude 3 din industrie, contribuim să facem segmentul AI generativ mai competitiv decât a fost în ultimii doi ani. Și clienții sunt foarte încântați de oportunitățile pe care le oferă această colaborare. Suntem încrezători că faptele vorbesc de la sine și sperăm că CMA este de acord să rezolve acest lucru rapid.”

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
inteligență artificială