Primele Mac-uri cu cipuri M4 vor fi lansate la finele anului

Primele Mac-uri cu cipuri M4 vor fi lansate la finele anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2024

Apple se pregătește să înceapă producția celei de-a patra generații de cipuri dezvoltate intern, care va aduce funcții de AI și îmbunătățiri la nivelul memoriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Noul cip M4 va avea trei versiuni, care, în ordinea performanței, vor fi numite Donan, Brava și Hidra.

Donan va fi prezent pe seria MacBook Air și versiunile entry-level de MacBook Pro și Mac mini. Modelele mai scumpe de MacBook Pro și Mac mini vor folosi cipurile Brava, iar Hidra va fi montat pe cele mai performante versiuni ale acestora.

TikTok lansează TikTok Lite, noua sa versiune care îi plătește pe utilizatori CITEȘTE ȘI TikTok lansează TikTok Lite, noua sa versiune care îi plătește pe utilizatori

Conform surselor citate de Bloomberg, Apple ia considerare creșterea limitei pentru memorie la jumătate de terabyte pentru desktop-uri.

Noile cipuri vor avea mai multe funcții de AI, pe care compania ar urma să le prezinte în iunie, la WWDC. Apple ar vrea ca, cel puțin o parte din aplicațiile de AI, să ruleze local pe dispozitivele sale.

Primele Mac-uri cu noile cipuri M4 ar urma să fie lansate pe finalul acestui an, urmând ca altele să fie introduse pe piață anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mac
m4