Producătorii de smartphone-uri cu Android vor fi obligați să suporte actualizarea în fundal a acestora

Producătorii de smartphone-uri cu Android vor fi obligați să suporte actualizarea în fundal a acestora
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2020

Începând cu următoarea versiune de Android, funcția “seamless updates” a sistemului de operare devine obligatorie pentru toți producătorii de smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Seamless updates este o facilitate pe care Google a lansat-o încă din 2016. Folosind o structură cu două partiții A/B, Android poate instala actualizările în fundal, lăsând în acest timp utilizatorul să-și folosească smartphone-ul.

Această facilitate a fost opțională până acum pentru producătorii de telefoane și nu toți au implementat-o. Lucrurile se vor schimba începând cu Android 11, când seamless updates devine o cerință obligatorie pentru producătorii care vor să instaleze aplicațiile și serviciile Google.

Fără această facilitate, utilizatorii trebuie să aștepte uneori și zeci de minute pentru instalarea actualizărilor, fără a-și putea folosi în acest timp telefoanele.

Samsung prognozează un profit peste așteptări în primul trimestru CITEȘTE ȘI Samsung prognozează un profit peste așteptări în primul trimestru

Unii producători, precum OnePlus, Motorola, Asus și Sony, au implementat deja seamless updates pe dispozitivele pe care le comercializează.

Alții, precum Samsung și Huawei, s-au dovedit mai încăpățânați și nu au adăugat această facilitate pe telefoanele lor, deși ar fi fost în interesul propriilor utilizatori.

Chinezii de la Huawei nu pot fi constrânși acum, pentru că oricum nu au voie să folosească produsele și serviciile Google, în urma embargoului impus de guvernul american.

De cealaltă parte, Samsung și ceilalți producători au aproximativ un an la dispoziție să implementeze seamless updates pe propriile dispozitive și să faciliteze instalarea în fundal a actualizărilor de sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone