Profitul Apple a crescut cu 2% în perioada octombrie-decembrie, dar vânzările de iPhone au frânat

Profitul Apple a crescut cu 2% în perioada octombrie-decembrie, dar vânzările de iPhone au frânat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 ian 2016

Apple a înregistrat un profit net de 18,4 de miliarde de dolari în primul trimestru fiscal din 2016, care corespunde perioadei octombrie-decembrie 2015, în creștere cu aproximativ 2% față de perioada similară a anului trecut. Veniturile au însumat 75,9 de miliarde de dolari, în urcare cu 1,7% față de perioada similară din 2015, potrivit datelor publicate de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși acestea sunt cele mai bune rezultate trimestriale din istoria companiei, vânzările de iPhone au înregistrat cea mai lentă creștere de la lansarea lor, în 2007. Astfel, compania a vândut 74,7 de milioane de telefoane iPhone față de 74,5 milioane de unități în perioada similară din 2015. Analiștii estimează că trimestrul acesta compania ar putea raporta prima scădere a vânzărilor de iPhone de până acum.

Scăderea vânzărilor de iPhone, care generează circa două treimi din veniturile Apple, afectează potențialul de creștere al companiei.

WhatsApp renunță la abonamentul anual pentru utilizatori CITEȘTE ȘI WhatsApp renunță la abonamentul anual pentru utilizatori

Compania estimează pentru trimestrul al doilea din 2016, care se încheie la finele lunii martie, un venit de 50-53 de miliarde de dolari, în scădere de la 58 de miliarde de dolari în perioada echivalentă din 2015. Acesta ar urma să fie primul declin față de anul precedent înregistrat de Apple în ultimii 13 ani, scrie The Verge.

Cea mai rapidă creștere în primul trimestru fiscal au avut-o vânzările din categoria "alte produse", care include Apple Watch și Apple TV, acestea avansând cu 62% față de aceeași perioadă a anului precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
profit
venituri
rezultate apple
vanzari