Samsung contestă despăgubirile plătite ieri către Apple

Samsung contestă despăgubirile plătite ieri către Apple
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 dec 2015

Samsung Electronics contestă la Curtea Supremă din SUA despăgubirile în valoare de 548 milioane de dolari plătite ieri către Apple ca urmare a încălcării unor brevete, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung susține că nu ar fi trebuit să plătească circa 400 de milioane de dolari, din totalul de 548 milioane de dolari, pentru copierea unot elemente de design, legate de forma iconițelor și colțurilor telefoanelor.

Astfel, compania sud-coreeană afirmă că nu este corect să plătească întregul profit obținut din vânzarea telefoanelor cu designul respectiv, având în vedere că acesta reprezintă doar o mică parte din dispozitiv.

Apple a dat Samsung în judecată în 2011 pentru încălcarea mai multor brevete care vizează tehnologia și desingul iPhone.

Apple a cerut daune de 2,5 miliarde de dolari, dar instanța a acordat în prima decizie puțin peste un miliard. În urma rejudecărilor, suma a scăzut mai întâi la 930 milioane dolari, pentru ca, în mai 2015, aceasta să fie stabilită la 548 milioane dolari.

Apple este în prezent cel mai valoros brand la nivel global, potrivit topului Best Global Brands, realizat de compania de consultanță și evaluare Interbrand. Valoare brandului Apple a crescut cu 43% față de anul trecut, la 170,2 de miliarde de dolari.

În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, Apple a înregistrat un profit net de 53,4 miliarde de dolari, cel mai mare câștig anual înregistrat vreodată de o companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
apple
iphone
smartphone
telefon
proces
despagubiri