Samsung prezintă smartphone-ul Galaxy A9, primul cu patru camere foto din lume

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 oct 2018

La puțin timp după ce și-a lansat primul telefon cu trei camere foto, Samsung ridică rapid ștacheta cu noul A9, care dispune de un sistem foto compus din nu mai puțin de patru camere foto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În urmă cu două zile, Google prezenta Pixel 3, telefon care va ajunge aproape sigur pe primul loc în topul smartphone-urilor cu cele mai bune camere foto. În contradicție cu Google, care a rămas la o singură cameră foto, Samsung lansează un smartphone cu patru camere foto. Primul din lume.

Alături de camera principală, de 24 MP cu o apertură f1.7, A9 mai are trei camere foto după cum urmează:

  • O cameră ultra-wide - 8 MP, f2.4, 120 de grade deschidere
  • O cameră telefoto - 10 MP, f2.4, 2X zoom optic
  • O cameră pentru profunzime - 5 MP, f2.2
Apple investește în producătorul de cipuri Dialog, într-un acord de 600 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Apple investește în producătorul de cipuri Dialog, într-un acord de 600 de milioane de dolari

Cu siguranță că marketingul joacă un rol important în inflația de camere foto la care asistăm. Dacă acestea chiar ajută la o calitate mai bună a fotografiilor, rămâne de dovedit. Cert este că, după încheierea cursei megapixelilor, producătorii aveau nevoie de o altă cifră pe care să o crească în mod constant când lansează un telefon nou. Cifra aleasă pare să vizeze acum camerele foto.

Altfel, noul Galaxy A9 are un ecran Super AMOLED de 6,3 inch cu o rezoluție de 1,080 x 2,220 pixeli și, foarte important pentru mulți, fără breton.

La interior, alături de un chipset Snapdragon 660 cu 8 nuclee, A9 are un spațiu de stocare de 128 GB ce poate fi extins cu ajutorul unui card de memorie de până la 512 GB și 6/8 GB memorie RAM.

Smartphone-ul care, dezamăgitor, vine cu Android 8 preinstalat are în schimb o baterie cu o capacitate de 3.800 mAh  Spatele acestuia este construit din sticlă 3D și găzduiește inclusiv senzorul de amprente.

Galaxy A9 va fi disponibil începând cu luna noiembrie în trei variante: negru, albastru și roz. Cea mai ieftină versiune, cea cu 6 GB memorie RAM, va costa 600 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
galaxy