Samsung se așteaptă la o scădere masivă a profitului în primul trimestru

Samsung se așteaptă la o scădere masivă a profitului în primul trimestru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 apr 2019

Problemele pentru Samsung continuă și la începutul acestui an, gigantul coreean așteptându-se ca profitul în primul trimestru să scadă cu 60%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Samsung a publicat îndrumarea pentru rezultatele financiare din Q1 2019, arătând că se așteaptă ca profitul companiei să fie de aproximativ 5,5 miliarde de dolari. Față de cele 14,4 miliarde de dolari din aceeași perioadă a anului trecut, profitul Samsung va fi mai mic cu 60%.

Totodată, Samsung a lansat un avertisment fără precedent pentru investitori, avertizând că vor urma vești și mai proaste.

Scăderea prețurilor pentru memorii și reducerea cererii pentru ecranele OLED pe care le produce pentru iPhone-urile celor de la Apple sunt, conform companiei coreene, principalele cauze ale scăderii profitului.

Gigantul chinez Tencent, la care proprietarul eMag deține o participație de 30%, semnează cea mai mare emisiune de obligațiuni din Asia din acest an CITEȘTE ȘI Gigantul chinez Tencent, la care proprietarul eMag deține o participație de 30%, semnează cea mai mare emisiune de obligațiuni din Asia din acest an

O urmă de speranță în raportul Samsung vine din partea noii serii de flagship-uri Galaxy S10, de la care se speră să aducă o remediere măcar parțială a situației.

De asemenea, Samsung speră că investițiile în centre de date să contribuie la creșterea prețurilor pentru memorii, iar ecranul flexibil de pe Galaxy Fold să fie cerut și de alți producători.

Compania coreeană așteaptă venituri totale de aproximativ 45,8 miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an, cu 14% mai mic decât aceeași perioadă din 2018.

Samsung va publica raportul financiar pentru Q1 2019 în următoarele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s10
memorii
iphone