Serverele Tesla au fost accesate de hackeri și folosite pentru a mina monede virtuale

Serverele Tesla au fost accesate de hackeri și folosite pentru a mina monede virtuale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2018

Tesla este cea mai nouă victimă a hackerilor care s-au folosit de accesul dobândit pentru a produce monede virtuali într-un mod discret.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania de securitate online RedLock a anunțat că a descoperit indicii clare că hackerii au accesat infrastructura cloud a celor de la Tesla. În afară accesului la datele stocate, aceștia au folosit resursele hardware pentru a mina crypto-monede.

Cei de la tesla foloseau container-ul Kubernetes pentru software-ul instalat pe servere. Hackerii au accesat consola de administrare a acestuia, care nu era protejată nici măcar prin intermediul unei parole.

Vodafone pregătește lansarea unei tehnologii de localizare a dronelor în 2019 CITEȘTE ȘI Vodafone pregătește lansarea unei tehnologii de localizare a dronelor în 2019

Aceștia s-au dovedit foarte discreți în ceea ce privește minarea modelor virtuale. Nu au apelat la o ieșire publică care să poată fi observată ușor, ci s-au folosit de punct de transfer nelistat, ascunzând totodată adresă reală a IP-ului în spatele unui CDN (content delivery network) CloudFlare.

Măsurile de precauție ale hackerilor nu s-au oprit aici. Aceștia au configurat software-ul de minare să nu folosească un port standard și au avut grijă ca nivelul de încărcare al procesorului să fie cât mai redus.

Toate aceste măsuri luate de hackeri au făcut depistarea lor foarte dificilă. Din această cauză nu se poate estima de cât timp au fost folosite serverele Tesla pentru minarea de monede virtuale și nici câți bani au câștigat hackerii astfel.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
securitate
monede virtuale