Pentru prima oară în istorie, anul trecut, capacitatea medie de stocare a smartphone-urilor a fost mai mare 100 GB.
Pe măsură ce rezoluția formatelor video și a fotografiilor a crescut, alături de folosirea mai frecventă în regim office și de gaming a smartphone-urilor, a crescut și importanța unui spațiu suficient de stocare.
Astfel, capacitatea medie de stocare a smartphone-urilor a depășit anul trecut, pentru prima oară de când există această categorie de produse, pragul de 100GB. Studiul realizat de Counterpoint Research a luat în calcul atât telefoanele cu Android, cât și Phone-urile.
CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X RomaniaÎntre cele două există, totuși, o mare diferență la acest capitol. Capacitatea medie de stocare a smartphone-urilor cu Android a fost, în ultimul trimestru al anului trecut, de 95,7GB.
De cealaltă parte, capacitatea medie de stocare a iPhone-urilor, în aceeași perioadă, a fost de 140,9GB.
Diferența se explică prin bugetul mai mare al clienților Apple, în ciuda faptului că producătorul iPhone-ului vinde mai scump spațiul de stocare decât o fac majoritatea producătorilor de smartphone-uri cu Android.
Față de 2019, capacitatea medie de stocare a crescut cu 5,6% în cazul iPhone-urilor și cu 20,5% în cazul telefoanelor cu Android. Creșterea în cazul Androidului a fost încurajată de capacitățile mai mari folosite de producători pe telefoanele de buget și mid-range.