Spotify crește, dar sub așteptări. Pregătește schimbări și la nivelul abonamentelor

Spotify crește, dar sub așteptări. Pregătește schimbări și la nivelul abonamentelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 apr 2024

În primul trimestru, Spotify și-a crescut numărul total de utilizatori cu 19%, dar sub ceea ce se așteptau analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După creșterea de 19% din primul trimestru al acestui an, Spotify a ajuns să numere 615 milioane de utilizatori, ceea ce se situează sub cele 617,9 milioane de utilizatori așteptate de analiști.

Pe de altă parte, după o creștere cu 14 procente, Spotify are acum 239 milioane de utilizatori plătitori.

VIDEO Fanii Taylor Swift au luat cu asalt un pub londonez, al cărui nume este menționat în noul album CITEȘTE ȘI VIDEO Fanii Taylor Swift au luat cu asalt un pub londonez, al cărui nume este menționat în noul album

Veniturile companiei în aceeași perioadă au crescut cu 20%, ajungând la 3,6 miliarde de euro, cu un venit operațional de 168 milioane de euro.

Evoluția din ultimul trimestru urmează unei perioade în care Spotify a crescut prețurile în mai multe țări - în unele dintre acestea chiar de mai multe ori.

Compania pregătește schimbări și la nivelul abonamentelor, urmând să introducă un abonament care să ofere acces la muzică și podcast-uri, cu plată separată pentru cărțile electronice.

Spotify este liderul pieței de servicii muzicale, cu aproximativ 30% din piață, urmat de Apple Music, Amazon Music și Tencent Music fiecare cu câte 13% cotă de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
muzică
streaming