Telekom Romania vrea să intermedieze polițe de asigurare complementare anumitor produse din portofoliu

Telekom Romania vrea să intermedieze polițe de asigurare complementare anumitor produse din portofoliu
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 apr 2016

Telekom Romania intenționează să vândă clienților, în calitate de intermediar, polițe de asigurare complementare anumitor produse comercializate, după ce acționarii Telekom Romania Communications și Telekom Mobile Romania Commnunications au aprobat completarea obiectului cu activități ale agenților și brokerilor de asigurări (asistență în brokeraj).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Telekom Mobile intentioneaza să ofere polițe de asigurare complementare anumitor produse comercializate în calitate de intermediar. În prezent, echipa Telekom Romania lucrează la finalizarea unui plan în acest sens. Vom reveni cu detalii în momentul în care avem stabilite toate aspectele proiectului", au declarat reprezentanații companiei, la solicitarea Profit.ro.

Telekom Romania este bradul sub care acționează, din septembrie 2014, foștii operatori Romtelecom și Cosmote, în prezent Telekom Romania Communications și Telekom Mobile Romania Communications.

Surse din domeniul brokerajului de asigurări au declarat pentru Profit.ro că, așa cum se întâmplă pe alte piețe, Telekom Romania ar putea fi interesată să intermedieze polițe pentru locuințe și pentru protejarea echipamentelor electronice împotriva șocurilor electrice.

“Conform legislației, Telekom Romania va încheia un parteneriat exclusiv cu un broker și va fi asistentul acestuia. Pe de altă parte, pentru a asista brokerul în procesul de intermediere a polițelor, cele două companii trebuie să obțină o serie de avize de specialitate de la Autoritatea de Suprveghere Financiară (ASF) pentru proprii salariați implicați în această activitate”, au spus sursle citate.

Unul dintre cei mai importanți asistenți brokeraj este Dante International, proprietarul celui mai mare magazine online din România, eMAG.ro, care anul trecut a intermediat peste 60.000 de polițe pe segmentul RCA. Dante International este asistentul Safety Broker de Aigurare, cel mai mare jucător de profil în ultimii trei ani.

La sfârșitul anului 2015, primele intermediate de brokerii de asigurare au atins 5,21 miliarde de lei, cu 14,3% mai mult față de anul precedent. Ponderea brokerilor în total prime subscrise a crescut cu peste 3 puncte procentuale, la 59,48%, potrivit ASF.

Telekom Romania este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

Telekom Romania Communications este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicații. Acționari sunt OTE International (Grecia) - 54,01% și Ministerul Comunicațiilor - 45,99%.

Telekom Romania Mobile Communications este al treilea jucător pe segmentul de telefonie mobilă, după Orange România și Vodafone România, și are ca acționari Cosmote Mobile Communications (Grecia) - 70% și Telekom România Communications - 30%.

Pe segmentul de telefonie mobilă, grupul avea 5,99 milioane de clienți, de la 6,05 milioane în decembrie 2014, din care cu abonamente aproape două milioane.

Pe segmentul fix, portofoliul Telekom Romania număra la finele anului trecut 2,09 milioane de linii de telefonie fixă, în scădere cu 6,6% față de perioada echivalentă din 2014, și 1,18 milioane de abonamente de internet fix, ceea ce reprezintă un declin de 1,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom romania
brokeraj
asistenta
activitate