TikTok spune că va lupta în instanță împotriva oricărei interdicții sau vânzări forțate a operațiunilor sale în SUA

TikTok spune că va lupta în instanță împotriva oricărei interdicții sau vânzări forțate a operațiunilor sale în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

TikTok a declarat că va lupta în instanță împotriva oricărei interdicții sau vânzări forțate a operațiunilor aplicației în SUA, după ce Camera Reprezentanților a adoptat o lege care vizează platforma video virală, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Viitorul companiei în SUA a fost pus și mai mult sub semnul întrebării în weekend, după ce legislatorii de la Washington au adoptat un proiect de lege care va interzice aplicația dacă proprietarul chinez al TikTok, ByteDance, nu își vinde participația în afacerea americană, scrie G4Media.ro.

Noul album al lui Taylor Swift a devenit cel mai difuzat pe Spotify într-o zi CITEȘTE ȘI Noul album al lui Taylor Swift a devenit cel mai difuzat pe Spotify într-o zi

Camera Reprezentanților a adoptat legislația sâmbătă cu o marjă de 360 la 58, ca parte a unui pachet de ajutor extern pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Proiectul de lege ce vizează TikTok va merge la Senat, unde ar putea fi votat în această săptămână. Joe Biden a declarat anterior că va susține această legislație.

Directorul de politici publice al TikTok pentru America, Michael Beckerman, a declarat personalului, într-o notă după vot, că proiectul de lege este neconstituțional și că TikTok se va lupta cu el în instanță.

„În stadiul în care proiectul de lege va fi semnat, ne vom îndrepta către tribunale pentru o contestație legală”, a scris el în memo, care a fost raportat pentru prima dată de site-ul de știri din domeniul tehnologiei The Information. Beckerman a susținut că proiectul de lege a încălcat primul amendament al Constituției SUA, care protejează libertatea de exprimare.

„Vom continua să luptăm, deoarece această legislație este o încălcare clară a drepturilor primului amendament al celor 170 de milioane de americani care folosesc TikTok”, a scris el.

Argumentul primului amendament a fost deja folosit în beneficiul TikTok în SUA. Anul trecut, un judecător districtual din Montana a blocat interdicția statului privind utilizarea TikTok, afirmând că aceasta încălca drepturile de liberă exprimare ale utilizatorilor. Donald Molloy a decis că interdicția „depășește puterea statului și încalcă drepturile constituționale ale utilizatorilor”.

TikTok se află sub presiunea legislatorilor din SUA și a altor politicieni occidentali, inclusiv din Marea Britanie, din cauza temerilor că datele sale despre utilizatori pot fi accesate de guvernul chinez. TikTok neagă faptul că autoritățile de la Beijing au cerut acces la datele utilizatorilor și afirmă că ar refuza dacă i s-ar cere acest lucru. Cu toate acestea, criticii TikTok spun că ByteDance ar fi obligată, în conformitate cu legile chineze privind securitatea, să împărtășească datele cu serviciile de securitate dacă i s-ar cere acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua