TSMC este în negocieri cu furnizorii pentru prima sa fabrică din Europa

TSMC este în negocieri cu furnizorii pentru prima sa fabrică din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2022

TSMC, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, este în negocieri avansate cu furnizorii cheie privind înființarea primei sale fabrici în Europa, în orașul german Dresda, a anunțat publicația Financial Times (FT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

TSMC, cea mai valoroasă companie listată din Asia, va trimite o echipă de directori în Germania, la începutul anului viitor, pentru a discuta despre nivelul sprijinului guvernamental pentru potențiala uzină și despre capacitatea lanțului local de aprovizionare de a îndeplini cerințele companiei din Taiwan, susține FT, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Enel este aproape să obțină garanții de stat pentru un credit de 12 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Enel este aproape să obțină garanții de stat pentru un credit de 12 miliarde de euro

"Nu excludem nicio posibilitate, dar nu există planuri concrete plan la acest moment", a arătat TSMC într-un comunicat.

O serie de companii taiwaneze producătoare de cipuri poartă discuții cu țările europene cu privire la posibile investiții în regiune, a declarat în septembrie un ministru din Taiwan, adăugând că administrația de la Taipei este mulțumită să vadă eforturile companiilor locale pentru a lucra cu state aliate democrate, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană curtează Taiwanul, un mare producător mondial de semiconductori, în calitate de partener cu o viziune similară cu care ar dori să lucreze în cadrul strategiei europene privind cipurile, dezvăluită în luna februarie.

În cadrul discuțiilor TSMC cu furnizorii de materiale și echipamente s-a pus problema dacă firmele pot face investițiile necesare pentru a sprijini planul de construire a fabricii la Dresda, unde vor fi produse cipuri de 22 și de 28 de nanometri, conform FT.

De asemenea, TSMC construiește o uzină în Japonia.

Comisia Europeană a prezentat în luna februarie o propunere legislativă, denumită "Actul european privind cipurile", conform căreia vor fi alocate 43 de miliarde de euro pentru crearea unui sector prosper al semiconductorilor, de la cercetare la producție, și un lanț de aprovizionare rezilient.

În prezent, majoritatea cipurilor folosite de companiile europene vin de la trei furnizori asiatici: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, Samsung și United Microelectronics. Anul trecut constructorii auto din Europa au fost nevoiți să își reducă ritmul de producție din cauza lipsei de semiconductori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tsmc
cipuri