Un contabil de la o companie multinațională, păcălit prin tehnologie deepfake să plătească 25 milioane dolari, crezând că discută cu colegii săi într-o conferință video

Un contabil de la o companie multinațională, păcălit prin tehnologie deepfake să plătească 25 milioane dolari, crezând că discută cu colegii săi într-o conferință video
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2024

Un contabil de la o companie multinațională din Hong Kog susține că a fost păcălit să plătească 25 de milioane de dolari unor persoane care folosesc tehnologie deepfake și care s-au prezentat drept membri ai conducerii companiei într-o conferință video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înșelătoria elaborată l-a determinat pe funcționar să creadă că participă la un apel video cu alți membri ai personalului, a transmis poliția din Hong Kong, preluată de CNN.

Ministerul Cercetării anunță \ CITEȘTE ȘI Ministerul Cercetării anunță "cea mai mare investiție făcută vreodată în cercetarea românească"

Inițial, angajatul spune că a avut suspiciuni după ce a primit un mesaj care ar fi fost de la directorul financiar al companiei și a bănuit că este un e-mail de phishing, deoarece se vorbea despre necesitatea efectuării unei tranzacții secrete.

Cu toate acestea, și-a lăsat deoparte îndoielile după apelul video, deoarece alte persoane prezente arătau și vorbeau exact precum colegii pe care îi recunoștea, inclusiv precum directorul financiar.

Salesforce concediază angajați în timp ce ...caută personal CITEȘTE ȘI Salesforce concediază angajați în timp ce ...caută personal

Crezând că toți ceilalți participanți la apel sunt reali, a fost de acord să remită un total de 25,6 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
deep fake
video