Uniunea Europeană investighează X/Twitter pentru dezinformare

Uniunea Europeană investighează X/Twitter pentru dezinformare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 oct 2023

X, fostă Twitter, a devenit oficial subiectul primei anchete realizate de Uniunea Europeană după adoptarea noii legislații privind serviciile digitale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Uniunea Europeană a anunțat că a deschis o investigație oficială în privința X, pentru răspândirea de conținut ilegal și informații false, inclusiv propagandă teroristă și incitare la ură și violență.

Este prima investigație a unei platforme online derulate de Uniunea Europeană după ce a fost adoptată Legea Serviciilor Digitale și vine la scurt timp după avertismentul transmis către X și Meta.

UE îl amenință pe Musk cu sancțiuni pentru difuzarea de \ CITEȘTE ȘI UE îl amenință pe Musk cu sancțiuni pentru difuzarea de "conținut ilegal"

Miercuri, Uniunea Europeană avertiza platformele sociale deținute de Meta și Elon Musk că trebuie să ia măsuri împotriva conținutului ilegal răspândit după izbucnirea războiului dintre Hamas și Israel.

Oficialii europeni au dat 24 de ore pentru ca platformele vizate să comunice planurile pentru a stopa aceste informații.

CEO-ul X, Linda Yaccarino, spunea joi că platforma a eliminat deja sute de conturi care promovau conținutul Hamas.

Acum, cu investigație deschisă oficial, X are termen până pe 18 octombrie să ofere UE informații despre „activarea și funcționarea protocolului X de răspuns la criză” și până pe 31 octombrie să răspundă la celelalte chestiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
x
twitter
elon musk
hamas
dezinformare
investigație