Vânzările de iPhone-uri au scăzut drastic în China

Vânzările de iPhone-uri au scăzut drastic în China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 apr 2024

Smartphone-urile Apple s-au vândut cu 19,1% mai slab în primul trimestru al acestui an, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, anunță Counterpoint.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple și Oppo au fost singurii mari producători de smartphone-uri care au scăzut în China în primul trimestru al anului. Apple a pierdut 19,1%, iar Oppo a scăzut cu 15% față de aceeași perioadă din 2023.

Liderul pieței în primul trimestru a fost Vivo, ale cărui vânzări au rămas la același nivel ca anul trecut și care deține 17,4% din piață.

Apple pregătește un nou mare eveniment. Este așteptat să vină cu versiuni noi ale iPad Pro și iPad Air CITEȘTE ȘI Apple pregătește un nou mare eveniment. Este așteptat să vină cu versiuni noi ale iPad Pro și iPad Air

Vivo este urmat, în ordine, de Honor, Apple, Huawei, Oppo și Xiaomi, Apple făcând notă discordantă într-un top dominat de producători locali.

Cea mai mare creștere a înregistrat-o Huawei, care și-a îmbunătățit vânzările cu 69,7% și deține acum o cotă de 15,5% din piață.

Per ansamblu, piața din China a crescut cu 1,5% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 4,6% față de trimestrul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
counterpoint
iphone
apple
china
vivo
oppo
huawei
xiaomi