Veniturile Huawei au crescut în pofida sancțiunilor americane. Mesaj de bucurie transmis angajaților

Veniturile Huawei au crescut în pofida sancțiunilor americane. Mesaj de bucurie transmis angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2023

Huawei Technologies se așteaptă la venituri de peste 700 de miliarde de yuani (98,5 miliarde de dolari) în anul 2023, în creștere cu 9% față de veniturile de 642,3 miliarde de yuani raportate în 2022, ceea ce înseamnă că grupul chinez a reușit să depășească furtuna creată de sancțiunile americane, susține președintele Huawei, Ken Hu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Le mulțumim partenerilor noștri pentru că ne-au fost alături într-o perioadă dificilă. Și aș dori să le mulțumesc tuturor membrilor din echipa Huawei pentru că nu au abandonat lupta. După mai mulți ani de muncă dificilă am reușit să depășim furtuna", a declarat Ken Hu, într-un mesaj trimis angajaților companiei cu ocazia Anului Nou.

FOTO - CEO-ul TAROM, abia numit, a și demisionat. Interimarul - specialist în vânzare vopsea CITEȘTE ȘI FOTO - CEO-ul TAROM, abia numit, a și demisionat. Interimarul - specialist în vânzare vopsea

În acest mesaj, Ken Hu spune că divizia de dispozitive a Huawei, care include operațiunile din domeniul smartphone-urilor, a înregistrat performanțe peste așteptări în 2023. Cu toate acestea, Ken Hu nu a oferit o cifră concretă cu privire la profitul net sau vânzările de smartphone-uri ale Huawei, care în ultimii ani au fost afectate puternic de sancțiunile americane, scrie Agerpres.

La finele lunii august, Huawei a făcut valuri prin lansarea seriei de smartphone-uri Mate60, echipate cu un procesor sofisticat denumit Kirin care este produs în China, ceea ce a pus sub semnul întrebării eficacitatea sancțiunilor americane.

Începând din 2019 sancțiunile americane au afectat afacerile Huawei prin restricționarea accesului companiei chineze la tehnologii și componente vitale, precum cipuri avansate. Sancțiunile americane au forțat Huawei să se concentreze pe sectoare precum software, aparate conectate sau informatică pentru companii.

Potrivit firmei de cercetare de piață Counterpoint, livrările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 83% în ritm anual în luna octombrie, ceea ce a ajutat producătorul chinez de smartphone-uri să își majoreze cota de piață cu 11%.

Privind înainte spre 2024, președintele Huawei spune că divizia de dispozitive va fi una dintre principalele linii de afaceri vizate pentru o expansiune. "Afacerile noastre din domeniul dispozitivelor trebuie să își intensifice eforturile pentru a dezvolta cele mai bune produse", se arată în scrisoarea semnată de Ken Hu. Acesta recunoaște însă că grupul chinez se confruntă cu provocări semnificative. "Incertitudinile geopolitice și economice sunt abundente, în condițiile în care restricțiile tehnologice și barierele comerciale vor continua să aibă un impact asupra lumii", a precizat Ken Hu.

The New York Times dă în judecată OpenAI și Microsoft pentru încălcarea drepturilor de autor CITEȘTE ȘI The New York Times dă în judecată OpenAI și Microsoft pentru încălcarea drepturilor de autor

SUA încearcă să își convingă aliații să interzică echipamentele Huawei din rețelele lor 5G, susținând că Beijingul ar putea utiliza produsele realizate de Huawei pentru a spiona comunicațiile și traficul de date ale unei țări.

În luna iunie, Comisia Europeană a estimat că furnizorii chinezi de echipamente de telecomunicații, printre care și Huawei, reprezintă un risc pentru securitatea Uniunii Europeană. Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, a făcut un apel către cele 27 de state membre și operatorii de telecomunicații să excludă echipamentele chineze din rețelele lor de telefonie mobilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
ken hu