VIDEO Microsoft a prezentat Windows 11, cu un design nou și o performanță mai bună

VIDEO Microsoft a prezentat Windows 11, cu un design nou și o performanță mai bună
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 iun 2021

O nouă versiune de Windows, cu modificări semnificative atât de ordin vizual, cât și de funcționalitate, va fi disponibilă anul acesta.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Windows 11 are un nou buton Start și un nou meniu Start, aliniate pe centrul taskbar-ului. Tot centrate vor fi și pictogramele plasate pe taskbar.

Meniul Start include aplicațiile și documentele recente, alături de o bară de căutare - și acestea aliniate central. Au dispărut din meniul Start așa-numitele Live Tiles, care afișau în timp real informațiile furnizate de aplicații.

Apple ar putea vinde un iPhone mai ieftin cu ecran mare CITEȘTE ȘI Apple ar putea vinde un iPhone mai ieftin cu ecran mare

Noul design seamănă izbitor cu ceea ce trebuia să fie Windows 10X, versiunea de Windows care gândită să concureze cu Chrome OS, dar la care Microsoft a renunțat în final. De altfel, Microsoft a anunțat anterior că unele caracteristici ale lui Windows 10X vor fi mutate în Windows 11.

Vor exista îmbunătățiri și pe partea de performanță. Una dintre acestea este reducerea cu 40% a dimensiunii update-urilor, care vor fi instalate mai eficient, în fundal.

Soluția de comunicare video lansată în plină pandemie de Microsoft, Teams, va fi integrată în Windows 11 și, mai mult, va fi plasată pe taskbar în mod implicit.

Widget-urile revin în centrul atenției odată cu Windows 11, însă vor fi diferite de vechea iterație. Conform Microsoft, acestea vor fi fluxuri personalizate de informații (știri, vremea, hărți etc.), create cu ajutorului AI-ului.

Un nas artificial capabil să \'\'miroasă\'\' bacterii a fost conceput de o echipă de cercetători israelieni CITEȘTE ȘI Un nas artificial capabil să ''miroasă'' bacterii a fost conceput de o echipă de cercetători israelieni

Noul sistem de operare va prelua și funcții pentru gaming și video de la Xbox, precum auto HDR, care va activa contrastul dinamic pentru monitoarele compatibile.

Tot de Xbox va fi preluată și funcția DirectStorage, care va scădea timpii de încărcare a jocurilor în cazul mediilor de stocare SSD care folosesc NVMe sau interfețe mai noi.

Din sistemul de operare va face parte și Xbox Game Pass, care include xCloud. Asta înseamnă că utilizatorii vor putea folosi aplicația Xbox pentru streaming de gaming.

O noutate altă noutate este Snap Groups - posibilitatea de a grupa și deschide împreună mai multe aplicații plasate pe taskbar.

Așa cum s-a vehiculat și anterior, magazinul Microsoft Store va găzdui și aplicații Win32, pe lângă aplicațiile UWP (Universal Windows Platform). Asta înseamnă că programe precum Chrome sau Firefox vor putea fi publicate de către dezvoltatori în magazinul oficial de aplicații.

Windows 11 va fi disponibil înaintea sărbătorilor de iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
sistem de operare
xbox