Windows 10 va putea fi accesat cu brățări de fitness sau ceasuri inteligente

Windows 10 va putea fi accesat cu brățări de fitness sau ceasuri inteligente
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iun 2016

Microsoft a anunțat astăzi, la Computex 2016, cel mai important târg de tehnologie din Asia, ce se desfășoară zilele acestea în Taipei, capitala Taiwanului, că extinde suportul tehnologiei Windows Hello pentru a fi compatibil cu accesoriile smart.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Windows Hello este o tehnologie inclusă în Windows 10 care oferă mijloace alternative de securizare a calculatoarelor. Cu Windows Hello, în locul clasicelor parole, utilizatorul se putea loga prin diverse mijloace de securitate biometrică, precum citirea amprentelor sau scanarea irisului.

Windows 10 rămâne gratuit pentru persoanele cu dizabilități CITEȘTE ȘI Windows 10 rămâne gratuit pentru persoanele cu dizabilități

În viitorul apropiat, utilizatorul se va putea autentifica folosind accesorii smart compatibile, care pot lua diverse forme, de la brățări de fitness, la ceasuri inteligente.

În practică, indiferent că optează pentru un banal cititor de amprente sau un smartwatch, tehnologia Windows Hello va permite, printre altele, deblocarea PC-ului, accesarea aplicațiilor și realizarea plăților securizate.

Microsoft a demonstrat noua facilitate, folosind propria brățară de fitness, Microsoft Band. Compania americană speră ca producătorii de accesorii smart să includă suport pentru Windows Hello în produsele pe care le comercializează.

Deși nu a fost anunțată o dată de lansare, este posibil ca noua facilitate să ajungă pe PC-urile cu Windows 10 în această vară, odată cu primul update major de Windows 10, intitulat Anniversary Update.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
windows hello
smartwatch
bratara fitness