Lego anunță rezultate financiare robuste, în urma cererii ridicate și a deschiderii de noi magazine

Lego anunță rezultate financiare robuste, în urma cererii ridicate și a deschiderii de noi magazine
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Producătorul de jucării Lego a raportat o creștere semnificativă a vânzărilor în primul semestru din 2022, în urma deschiderii de noi magazine și a cererii robuste de "cărămizi" de plastic colorate, în pofida majorării costurilor și a inflației care afectează consumatorii, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania daneză înființată în 1932 susține că a depășit evoluțiile din industria jucăriilor pe toate piețele importante în primele șase luni din acest an, când vânzările au urcat cu 17%, la 27 miliarde de coroane daneze (3,48 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

Nicușor Dan lansează reabilitarea a 16 linii de tramvai, cea mai mare licitație publică a unei primării: Peste doi ani, Bucureștiul nu va mai avea linie de nemodernizată CITEȘTE ȘI Nicușor Dan lansează reabilitarea a 16 linii de tramvai, cea mai mare licitație publică a unei primării: Peste doi ani, Bucureștiul nu va mai avea linie de nemodernizată

Profitul operațional s-a menținut stabil, la 7,9 miliarde de coroane daneze, în perioada ianuarie-iunie 2022, comparativ cu primul semestru din 2021.

"Ne-am majorat cota de piață în fiecare lună pe toate piețele noastre importante și am înregistrat o creștere mai rapidă decât a concurenților noștri", a afirmat directorul general Niels Christiansen într-un interviu acordat Reuters.

"Intrăm în sezonul de vârf de Crăciun cu un impuls benefic", a apreciat șeful Lego.

Compania daneză a deschis 66 de noi magazine în primele șase luni din acest an, din care 43 în China, astfel încât numărul total al unităților sub brandul Lego a ajuns la 833 pe plan mondial.

Succesul Lego este determinat de portofoliul de produse care se adresează atât copiilor, cât și adulților, și strategiei de a plasa producția aproape de piețele sale cheie, ceea ce a atenuat problemele provocate de perturbările din lanțurile globale de aprovizionare, a declarat Christiansen.

Acesta a anunțat că o parte din majorările salariale prevăzute pentru 2023 vor fi acordate anul acesta pentru a-i ajuta pe angajați să facă față facturilor ridicate la energie în această iarnă.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârșitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să știe că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin' .

viewscnt
Afla mai multe despre
lego
profit