Acțiunile Netflix au scăzut din cauza planului de a nu mai publica datele privind abonații, din 2025

Acțiunile Netflix au scăzut din cauza planului de a nu mai publica datele privind abonații, din 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Acțiunile Netflix au scăzut deoarece planul său de a nu mai publica datele privind abonații ,din 2025, a stârnit îngrijorări legate de creștere, analiștii avertizând că furnizorii de servicii de streaming concurenți ar putea să îi urmeze exemplul, eliminând acest indicator cheie privind sănătatea acestui sector, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Adăugările de abonați au fost urmărite de multă vreme de investitori și analiștii de pe Wall Street pentru a evalua modul în care companiile, inclusiv Netflix, Walt Disney și Warner Bros Discovery, se descurcă în războaiele de streaming, scrie News.ro.

FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România CITEȘTE ȘI FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România

Dar, după o creștere puternică a numărului de abonați timp de trei trimestre, pionierul streamingului Netflix a anunțat că nu va mai raporta date de acest tip, pentru a se concentra mai mult pe venituri și profitabilitate.

”Industriile tind să lucreze la unison și dacă unul dintre jucătorii de frunte decide că este mai bine ca investitorii să judece performanța pe măsuri diferite, rivalii ar putea adopta aceeași logică”, a spus Dan Coatsworth, analist de investiții la AJ Bell.

Mișcarea vine în momentul în care unii analiști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Netflix intenționează să mențină creșterea după măsurile privind partajarea parolelor, care au ajutat compania să adauge 9,3 milioane de clienți noi în primul trimestru.

Există semne că creșterea streaming-ului este saturată în SUA, deoarece s-a înjumătățit în 2023, au arătat datele firmei de cercetare Antenna în februarie.

”Deși acesta este parțial un semn al cotei de piață de neegalat a Netflix, ridică și întrebări cu privire la plafonul final al streamerului în peisajul actual”, a declarat Brandon Katz, strateg în industria divertismentului pentru Parrot Analytics.

Acțiunile Netflix au scăzut vineri cu 7,3%, până la 565,85 USD pe unitate, cea mai mare scădere din iulie, deoarece prognoza privind veniturile pentru al doilea trimestru a fost sub estimări.

În urma declinului valoarea de piață a netflix a scăzut cu aproximativ 19 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
abonati